TRANSFER VE FUTBOLCULARIN ALACAKLARI İÇİN 750 BİN TL GEREK 
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık'ın önderliğinde Gazeteciler binasında spor kamuoyuna açıklamalarda bulundu.
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner acilen mevcut futbolcuların parasının ödenmesi ve transfer için 750 bin TL'ye ihtiyaçları olduğu söyledi. Başkan Caner ayrıca artık şehri yönetenlerin ellerini cebine atarak takımlarına destek vermesi gerektiğini açıkladı.
 ''Maddi sıkıntı ile boğuşuyoruz''
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, maddi sıkıntıyla boğuştuklarını söyleyerek, ''2013’de yola çıktığımız zaman yanımızda spor basınımız vardı. Beraber bi yola çıktık. Sıfır imkanla yola çıktık, kar demedik, yağmur demedik, çamur demedik her yeri dolaştık. Çabalarımız başarı ile neticelendi ve şampiyonlukla sona erdi. Bu çalışma devam etti.  Yönetimler değişse de basın camiası değişmedi. Zonguldakspor’da ki sıkıntıları biliyorsunuz. Bunları aşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çok yönetim değiştiriyoruz. Değiştirmemizin nedeni de faydalı olabilecek kişileri kulübe kazandırabilmek. Çalışabilecek, fayda sağlayabilecek kişileri bulmak gerçekten spor kulüplerinde çok zor. Biz adam buluyoruz, yönetime koyuyoruz daha sonra başka gruplar adamın aklını çeliyorlar. ‘Orada paranı niye harcayacaksın?’ diyorlar. Aramızdan koparıyorlar. Bu sene yeni yönetimle yola çıktık. En büyük sorunumuz yine maddi sıkıntılar. Ülkenin ekonomik durumu kentimize de yansıdı. Zor günler yaşanıyor. İmkanlarımız çok kısıtlı. Sabit gelir olarak sadece elimizde otoparkımız var. Onun dışında bir sabit gelirimiz yok. Diğer takımlara baktığımız zaman yüze 90 oranında bizden daha iyi durumdalar''diye konuştu.
''Sahamızda sadece 1 reklamımız var''
Sahalarında sadece 1 reklamın bulunduğunu ifade eden Başkan Caner, ''Futbol sahaları reklamlarla dolu. Ama bizim kulübümüze baktığımız zaman, her sene daha fazla gayret göstermemize rağmen, sadece 1 tane reklamımız var. Çok acı bir tablo. Bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Ya bizi dikkate almıyorlar ya da futbol Zonguldak için önem arzetmiyor. Beni dinleyen kulak veren, esnaf, iş adamı, sanayiciler etkilenmiyorlarsa  demekki bize futbol lazım değil diyorlar. O zaman biz futbolla uğraşmayalım başka alanlara yönelelim. Zonguldak’ta futbol alanında profesyonel anlamda mücadele eden tek takım Zonguldak Kömürspor. Evet büyük takımlar para harcıyorlar ama biz o paraları bulamadık. Buraya büyük zorluklarla geldik ve uzun süredir burada duruyoruz. Bu da büyük bir başarıdır. Adam gibi tesisi olmayan, antrenman sahası olmayan bir takımın 2. Lig’e çıkması ve orada kalabilmesi büyük bir başarı. Kazandıklarımızı kaybettiğimiz zaman ‘Vah’ demenin bir anlamı olmuyor''dedi. 
''İsim sponsoru arıyoruz''
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, isim sponsoru aradıklarını beklirterek, ''Eğer birlik ve beraberlik içerisinde olmazsak bulunduğumuz yeri çok çabuk kaybederiz. Kaybettiğimiz anda bir daha geri gelmemiz zor. Futbol her geçen gün daha fazla para istiyor.Size yardım edecek kaynak yok. İmkanlarda sınırlı zaten. Sponsor bulamıyoruz başka takımlar gibi. Ne yapmamız lazım? Zonguldak’ta gurur duyduğumuz sanayicilerimiz var. Bunlar Zonguldak Kömürspor’a çok rahat isim sponsoru olabilirler. Yapacakları yardımlarda zaten vergilerden düşüyor. Zonguldak iyi yerlere gelirse, gençlik ayaklarını yere sağlam basar''ddiye konuştu.
''Kömürspor'dan başka ortak paydamız yok''
Kimsenin Zonguldak Kömürspor'dan başka ortak paydasın ın olmadınığını ifade eden Başkan Caner, ''Sayın Valimizi ziyaret ettim. Görüşmemiz iyi geçti. Sayın Valimiz geldiği günden itibaren Zonguldak Kömürspor’a yardım edebilmek için elinden geleni yapıyor. O da Zonguldakspor için gayret gösterecek. Bizim Zonguldakspor’dan başka bir ortak paydamız yok.  Oda elimizden giderse Zonguldak halkının sevineceği bir şey kalmayacak. Üniversiteye giden çocuklarımızın göğsünü kabartarak ‘Zonguldaksporluyum’ diyebileceği başka bir takım bulamayabiliriz. Daha önce kimse Zonguldakspor forması giymiyordu. Şimdi çocuklar, kadınlar, yaşlılar göğüslerini gere gere, gurur duya duya forma giyiyor. Böyle kişileri gördükçe gurur duyuyorum.''
''Maddi olarak oyuncuların istediklerini karşılayamadık''
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, maddi olarak oyuncuların  isteklerini karşılayamadıklarını söyleyerek, ''Sayın Valimizden, Milletvekillerimizden, Belediye Başkanımızdan, TTK Genel Müdürümüzden, iş adamalarımızdan destek istiyorum. Hep beraber Zonguldak Kömürspor için bir şeyler yapalım. Verilen desteklerle ikinci yarı çok iyi bir takım ortaya koyabiliriz. Az bir zamanımız kaldı. Eğer transfer dönemini kaçırırsak, ikinci devre iyi bir takım sahaya çıkaramayız. Bizim çocuklarımızı da herkes beğeniyor. Onları da kaybedebiliriz. Maddi olarak çocukların her istediklerini karşılayamadık. Sadece primlerini verebildik''dedi. 
''Reklam alabilmek için belediye takımı olmak gerek''
Reklam alabilmek için belediye takımı olmalarını gerektiğini ifade eden  Başkan Caner, ''Biz bir takım ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz ama onların alması gereken paralar var. Başka takımlar 5 bin TL prim verirken biz 2 bin TL veriyoruz. İmkanımız bu. Eğer bu şartlarda bile Zonguldak Kömürspor’a yardım verilmiyorsa kendi muhasebemizi yapmamız lazım. Zonguldak Kömürspor’dan başarıyı nasıl bekleyeceğiz bu durumda? Zonguldak’ın ekmeğini yiyorsan ve Zonguldak Kömürspor’un sahasına reklam veremiyorsan, bin TL verip bir koltuk alamıyorsan, ‘Ben Zonguldaklıyım’ denmesi garip geliyor. Akıl bunu almaz. İlçe takımlarının sahalarında 30-40 reklam var. Reklam alabilmem için belediye takımı mı olmam gerekiyor? O zaman reklam verirler tabi. Çünkü belediye ile herkesin işi var''şeklinde konuştu. 
''Maddi kaynak bulmak için forma satmamız gerek''
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Kömürspor'a katkı için forma satmaları gerektiğini belirterek, ''Milletvekilleri bu sene bin Tl değerinde koltuk yardımı dışında bir şey yapmadı. Sıkıtnımız bu sezon. Yaprak oynamıyor bu sezon. Belediye Başkamızın sıkıntıları var. Bizim kulübümüzden çıktı. Parasız bir şekilde bizde doktorluk yaptı. O bizim bazı ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Ama bunlar yetersiz. Bir an evvel kaynak bulmamız gerekiyor. Başka kulüplerin yaptığı gibi forma satmamız gerekiyor. Zonguldak’ta kimsenin spor konusunda ego yapmaması gerekiyor. Sayın Valimizin, milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın, Emniyet Müdürümüzün bir araya gelmesi gerekiyor''diye konuştu.
Emre Can Bayram