Trajik bir şekilde şampiyonluğu Adliyespor’a kaptıran Zonguldak Kömürspor’da taraftarlar, futbolculara ‘ruhsuzlar’ diye hitap ederken, faturanın bir kısmını da Raşit Çalık’a kesti. Sosyal paylaşım sitelerinde eleştiriler çığ gibi büyü

Zonguldak Kömürspor’lu taraftarlar kaçan şampiyonluğa adete kahroluyor.  5 yıldır hasretle bekledikleri profesyonel lige son dakikalarda yenen gollerle veda eden Zonguldak Kömürspor’da 12’nci güç, sanal alemde futbolculara yüklendikçe yükleniyor.

Adliyespor ile oynanan ve sezonun şampiyonluk maçında 1-0 öndeyken, 83 ve 90+2’nci dakikalarda gelen şok gollerle hüsrana uğrayan Zonguldak Kömürspor taraftarları futbolculara ateş püskürüyor.  Sosyal paylaşım sitelerinde futbolcuları eleştiren taraftarların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Öyle ya tam 5 yıldır şampiyonluğu bekleyen 12’nci güç, Adliyespor maçında stadı hınca hınç doldurarak, takımlarına destek olmaya gelmişti. Nitekim, son dakikalarda sıkıntılı anlar geçirten taraftarlar, peş peşe gelen gollerle hüsrana uğramıştı. Ardından bu skoru ve şampiyonluğun kaçmasını hazmedemeyen taraftarlar sahaya inerek rakip takım ve taraftarların yanı sıra kendi futbolcularına saldırmak istemişti. Çıkan olaylar güçlükle de olsun önlenmişti. Ama taraftarın kızgınlığı halen geçmedi. Binlerce kişiye hayal kırıklığı yaşatan futbolculara ‘ruhsuzlar’ diye yüklenen taraftarlar, şampiyonluğun kaçması nedeniyle Raşit Çalık’a da faturayı kesti.

Birçok taraftar, futbolcuların maçı son dakika kaybetmek için sanki büyük çaba sarf ettiğini söyledi. 5 dakika daha dişlerini sıkamadıkları nedeniyle hırslarını futbolculardan çıkartan kırmızı-lacivertli renklere gönül veren taraftarlar, maç 1-1 giderken son dakikalarda forvet oyuncusu yerine defans oyuncusu sokmayan ve gole davetiye çıkartan Raşit Çalık’a ağır eleştirilerde bulundu

Eren ARSLANYILMAZ

 

Zonguldak Kömürspor’a Adliye maçı sonrası çıkan olaylar pahalıya patlayacak

 

Ceza yolda

 

Kaçan şampiyonluğun ardından maç sonu yaşanan olaylar nedeniyle Zonguldak Kömürspor’a saha kapatma ve para cezasının gelmesi bekleniyor.

 Adliyespor’a yenilerek şampiyonluğu kaçıran Zonguldak Kömürspor’a  maçtan sonra statta çıkan olaylar nedeniyle ağır ceza gelecek. Son dakikalarda yenen gollerle şampiyonluğu kaçıran Zonguldak Kömürspor taraftarlarının neden olduğu saha olayları gözlemci Şaban Bayraktar tarafından rapor edildiği öğrenildi. Çıkan olayların ve saha içinde yaratılan zararın kırmızı-lacivertli kulübün disiplin kuruluna sevk edilmesine yol açacağı bildirildi. Raporlar ve olay görüntülerinin incelendikten sonra kırmızı-lacivertli kulübün Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Bu nedenle kırmızı-lacivertli takımın seyircisiz ve para cezası alması gündemde.

1 MAÇ SEYİRCİSİZ CEZA

Öte yandan Zonguldak Kömürspor, 14 Nisan Pazar günü oynanan ve 1-0’lık mağlubiyetle sonuçlanan Geredespor maçında çıkan saha olayları nedeniyle Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezası ile birlikte bin 500 Türk Lirası para cezasına çaptırıldı. Bununla birlikte Adliyespor maçı sonrası çıkan olaylarla birlikte gelebilecek kuvvetle ihtimal  eza nedeniyle Zonguldak Kömürspor önümüzdeki birkaç iç saha maçını seyircisiz yada tarafsız sahada oynayabilir.

Eren ARSLANYILMAZ