2013 Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası 10 grup merkezinde başladı. 16-18 Haziran 2013 tarihlerinde Ankara, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Mersin, Rize, Sivas ve Van'da startı verilen şampiyonada ilk maçlar geride kaldı.

Kastamonu Grup Merkezi’nde ilimizi temsil eden Zonguldak Gençlik Merkezispor, ilk sınavını verdi. Temsilcimiz, Tokat Temsilcisi Erbaa Gençlikspor’u 1-0 mağlup ederek şampiyonaya 3 puanla başladı. Zonguldak Gençlik Merkezispor’u galibiyete taşıyan tek gol İpek Yılmaz’dan geldi. Şampiyonada Selim Oral yönetiminde mücadele eden dişi kramponlar, geçtiğimiz yıl Yıldız Kız Türkiye Şampiyonu olan Amasya Eğitimspor ile 2’nci maçına çıkacak.  Temsilcimiz son olarak Samsun İlkadım Belediyespor ile grup maçlarını tamamlayacak. Temsilcimizin oynadığı 2 maçta alacağı puan yada puanlar gruptan çıkması adına önemli olacak.

Gruplarını birinci sırada bitiren 10 takım ile en iyi puan ve averaja sahip  6 grup ikincisi bir üst tura çıkmaya hak kazanacak. Grup müsabakalarında 2 veya daha fazla takımın aynı puana sahip olması durumunda sıralama Amatör Liglerde uygulanan esaslara göre belirlenecek. Gruplarında  2. sırayı alan takımlar arasında en iyi puan ve averaja sahip takımlar belirlenirken, birden fazla takımın  6. takım olarak üst tura çıkma şansını yakalaması durumunda, TFF, bu takımlar arasında kendi belirleyeceği  usuller çerçevesinde baraj müsabakası oynatacak.

Eren ARSLANYILMAZ