Zonguldak Kömürspor yönetimi sezonun sona ermesinin ardından kolları sıvayarak, Kömürspor’a yeni yıldız adayları kazandırmak amacıyla, ‘’Futbol Akademisi Spor Okulu’’ açacak.  2005-2012 yaş grupları arasında minik elmasların başvuracağı ‘’Futbol Akademisi Spor Okulu’’ Haziran ayında start alacak. Başvurular bizzat kulüp binasından yapılacak.

TFF 2.Lig temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, sezonu tamamlanmasının ardından Kömürspor’a yeni yıldızlar kazandırmak amacıyla, ‘’Futbol Akademisi Spor Okulu’’ açıyor.  Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl katılımın fazla olması beklenen Futbol Akademisi Spor Okulu, 2005 ve 2012 yaş grupları arasında ki oyuncuları bünyesine katacak. Başvuruların bizzat Kulüp binasında yapılan Futbol Akademisi Spor Okuluna, malzeme ve kayıt ücreti 200 Tl olarak belirlendi. Haziran ayı içerisinde başlayacak olan Futbol Akademisi Spor Okulunda Antrenörler, Mustafa Göktaş, Metin Aydın, Muhammet Şafak, Oğuzhan Akman ve Sadettin Birinci minik elmaslara futbolun temel eğitimlerini vererek Kömürspor’a yeni yıldızlar keşfedecek.  Yaz boyunca devam edecek çalışmalarda yetenekli olan oyuncular Kömürspor’a kazandırılırken, akademik olarak eğitim almak isteyen oyuncular ise haftanın belirli günlerinde çalışmalara katılacak.

‘’Yetenekli oyuncuları Kömürspor’a kazandıracağız’’

Zonguldak Kömürspor altyapı antrenörü Metin Aydın, yetenekli oyuncuları Kömürspor’a kazandıracaklarını söyleyerek, ‘’Sezon boyu devam edecek bir eğitim süreci olacak. Bunu sezon boyunca yayacağız. Aylık 100 TL bir ücreti olacak. 100 TL’de ayrı yeten malzeme parası olacak. Haziran ayı içerisinde başlayacağız. İçlerinde seçeceğimiz oyuncuları Zonguldak Kömürspor’a kazandıracağız. Ama içlerinde aşama kaydeden oyuncuları da takıma zaman içerisinde katacağız’’dedi.

‘’Zonguldak’a ve Zonguldakspor’a hizmet etmek istiyoruz’’

Zonguldak ve Zonguldakspor’a hizmet etmek istediklerini ifade eden Aydın, ‘’Altyapı oluşumunda çok önemli adımlar attık. Tesis ve çalışma anlamında. Altyapı sorumlusu Süleyman Bezir ve Kulüp Başkanımız Süleyman Caner çok büyük destek veriyor. Önemli olan da bizlere destek verip imkan sağlamaları. Bizlerde elimizden gelen her şeyi yaparak Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağız. Kadromuzu oluşturduk. İnşallah Zonguldak’a ve Zonguldakspor’a hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Birkaç arkadaşımızı daha alacağız. Onarla görüşüyoruz daha sonra açıklayacağız. Şuanda 6 kişiyiz. Mustafa Göktaş, Muhammet Şafak, Oğuzhan Akman, Metin Aydın, ve 1 kaleci ve bir antrenör arkadaşımız daha gelecek. 2005 ve 2012 arasında ki yaş grubunda ki çocuklarımız kayıt olabilecek’’dedi.

Emre Can BAYRAM