3’üncü Lig takımı Zonguldak Kömürspor, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Yaz Futbol Okulu’nu açtı.  Altyapı çalışmaları kapsamında her yıl düzenli olarak faaliyet giren Yaz Futbol Okulu’nun açılışı dün gerçekleştirildi. 7 ila 14 yaş aralığındaki miniklerin futbol eğitimi göreceği Yaz Futbol Okulu’na 80’e yakın sporcu kayıt yaptırdı. Minik futbolseverlerin futbol okulunda ilk heyecanına  Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve Teknik Direktör Cahit Terzi ve aileleri ortak oldu. 2 ay süreyle Yaz Futbol Okulu’na katılan miniklere futbolun temel eğitimi, Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Şenol Demir, Antrenörler Meftun Uzun, Gökhan Konmuş, Taylan Varol, Mustafa Göktaş ve kaleci Antrenörü Varol Yılmaz verecek. Bu süre zarfında yetenekleriyle ön plana çıkan miniklere lisan çıkartılarak  öncelikle Zonguldak Kömürspor’a kazandırılmak amaçlanıyor.

CAHİT TERZİ: “ALT YAPI OLMAZSA OLMAZIMIZ

Yaz Futbol Okulu’nun açılışına katılan Teknik Direktör Cahit Terzi, geleceğin yıldız adaylarıyla yakından ilgilendi.  Cahit Terzi, görev geldiği günden itibaren altyapıya çok önem verdiklerini söyleyerek, “Zonguldakspor’un Birinci Lig’de olduğu dönemde alt yapıda oynayan çocuklar  A takımda oynuyordu. 15-20 senedir alt yapıdan üst düzeyde oynayan çocuklar çıkmadı. Onun için bizim ilk işimiz alt yapıya el atmak oldu. Alt yapının başına Şenol Demir’i getirdik.  İyi bir ekiple başarılı çalışmalar yapıyorlar. Zonguldak Kömürspor’un geleceğini emin ellere bıraktık. Teknik ekibin çalışmalarıyla iyi bir ekip yaparak 7-8 sene sonra iyi oyuncular çıkacağına inanıyorum. Çünkü artık futbolcu piyasası çok pahalı. Alt yapısı olmayan takımların ayakta durması artık çok zor. Alt yapıdan gelecek kaliteli oyuncular ve dışarıdan yapılacak ufak tefek takviyelerle Zonguldak Kömürspor daha iyi yerlere gelecektir. Onun için alt yapı bizim olmazsa olmazımız. İnşallah bu çocukların içinden yıldız  oyuncular mutlaka çıkacak. Hocalarımıza güveniyoruz, camiaya hayırlı olsun” dedi.

ŞENOL DEMİR: “AMACIMIZ A TAKIMA OYUNCU KAZANDIRMAK”

Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Şenol Demir, a takım oyuncu kazandırmayı hedeflediklerini söyleyerek,  “Yaz Okulumuz hayırlı olsun Zonguldakspor camiasına. Cahit Hocamızın bizde emekleri var, alt yapıda da ciddi anlamda katkıları var. Bir oyuncu alabilmek için büyük paralar veriliyor. Cahit hoca yıllar sonra ilk defa 5 Zonguldaklı oyuncuya kadroda yer verdi. Bizim amacımızda alt yapıdan  A takıma oyuncu yetiştirmek.  Bu oyuncu sayılarını yukarılara çekmek istiyoruz. Bir zamanlar Zonguldakspor’da oynayan oyuncuların hepsi Zonguldaklıydı. Buradan yıldızlar çıkacaktır. inşallah A takımı kazandırırız”dedi.

Emre Can BAYRAM