Şenol Demir, yeni sezonda hayal ettiği Zonguldak Kömürspor’u bu sözlerle özetledi:

 

 

KOŞAN MÜCADELE EDEN SIKI BİR TAKIM OLACAĞIZ

 

Kırmızı-lacivertlilerin hocası Şenol Demir, 1 hafta süren çalışmaları değerlendirdi. Bolu’da ki ilk etap kamp çalışmalarına ön hazırlık yaptıklarını belirten Şenol hoca, ilk süreci başarıyla atlattıklarını söyleyerek “1 haftalık süreçte iyi çalıştık. Her şey gayet iyi gitti bir sıkıntı yok” dedi.

 

 

Açıklamalarında bir çok konuya değinen Şenol Hoca, hayalinde ki takımdan da bahsetti. Kendi futbolculuk yaşantısında agresif yönünü futbolcularına aşılamak istediğini söyleyen  Şenol Demir, “Koşan çok mücadele eden oyunu bırakmayan sıkı bir Zonguldakspor yaratmanın peşindeyim” yorumunu yaptı.

 

********

Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Şenol Demir, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 1 hafta süren çalışmaları değerlendirdi. Bolu kampı öncesi kentteki son idmanın ardından açıklamalarda bulunan genç hoca, sahada nasıl bir Zonguldak Kömürspor görmek istediğini açıkladı.  Mücadele edecekleri ligin zor olduğunu da belirten Şenol Demir, hedefleri hakkında ki düşüncelerini bir kez daha yineledi.

“BOLU’YA ÖN HAZIRLIK YAPTIK”

Kentteki 1 haftalık çalışmaların Bolu’da ki İlk etap kamp çalışmalarına  ön hazırlık olduğunu söyleyen Şenol Demir,  “Zonguldak’ta 7 günlük bir çalışmamız oldu. Çocukların seviyelerini görmek istedik. Antrenmanlar için yapılan çalışmalardı. Gayet iyi gitti bir sıkıntı yok.  4 günlük izinin ardından Temmuz’un 24’ünde  Bolu’da kamp yapılacak otelde toplanacağız. Orada birinci etap çalışmalarımız başlayacak.  Bolu’da birkaç gün sonra alt liglerde mücadele eden takımlarla hazırlık maçlarımız olacak. İlk etap kamp çalışmalarını 12 gün boyunca Bolu’da sürdüreceğiz. Planlamamız doğrultusunda orada 3 hazırlık maçı yapmayı düşünüyoruz. Tam anlamıyla Kızılcahamam Patalya’da  hazırlık maçlarına ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

“ZOR BİR LİG BİZİ BEKLİYOR”

Mücadele edecekleri 2’nci Lig hakkında görüşlerini belirten genç hoca, Ligin daha zor geçeceğini söyleyerek, “2’inci lig 3’üncü ligden daha zor. Fizik kalitesi olarak, iyi oyun mantalitesi olarak daha hazır takımlar var. Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama. Geçen sene oynadığımız takımlar yok artık. Çocuklara da bunların örneklerini verdik. Uzun zamandır 2’inci ligde mücadele eden ekipler var. Bu ligi tanıyan deneyimli hocaları var. Zor bir lig bizi bekliyor. Bu bizim için dezavantaj mı olacak bu ligde belli olacak” dedi.

 

“SAĞLAM ADIMLARLA İLERLEMEK İSTİYORUM”

Uzun bir maratona çıkacaklarını ve bu nedenle ligde ayaklarının yere sağlam basmaları gerektiğini vurgulayan Demir, “ ilk haftada her şeyin düzgün olmasını istemiyorum. Takım birinci hafta ikinci hafta vurdu götürüyor. Ben bunu yapmanın peşinde değilim. Uzun bir maraton olacak.  İyi başladın bir çıkış yaptın sonrasında inişe geçebilirsin.  Yavaş yavaş sağlam adımlarla  sonunda yükselen bir grafiğimizin olmasını istiyorum.

 

“İLK HEDEFİMİZ TAKIMI LİGDE BIRAKMAK”

Her seferinde ligde kalcı olmalı hedeflediklerini söyleyen Şenol Demir, bu hedeflerini bir kez daha yineledi.  Şuan diğer takımların gücünü bilmedikleri  için ligde kalırız,  şampiyon oluruz diyemediklerini söyleyen Demir, “ Amacım bu takımı ligde bırakmak. İlk düşüncemiz doğal olarak bu. Bunun dışında başka bir düşüncem yok.  Camianın ikinci lig görmeyeli10 sene olmuş.  Ligde kalmayı istemek gibi  bizim için büyük hedef mi var. Bu ligde kaldığımız müddetçe hedefin içerisinde zaten.  Biz kulüp olarak zor bir durumdayız.  Tesisimiz yok. 3,5 milyar lira kira veriyoruz. Zaten maddi sıkıntı çekiyoruz. Antrenman saham yok. Stat yok. Bunlar olmayınca işimiz zorlaşıyor. Zonguldak Kömürspor’a destek olmak lazım. Lafla icraat olmuyor.

 

 

“EKSİK GÖRDÜĞÜMÜZ BÖLGELERE TRANSFER YAPACAĞIZ”

 

Transfer konusunda konuşan Teknik Direktör Şenol Demir, “forvete, sağ beke ve sol beke transfer yapacak mısınız?” soruna “Eksik bölge gördüğümüz de tabi ki de transfer yapacağız. Kamplarda Oyuncum beni taşıyamıyorsa da onun yerine başka bir transfer yaparım. Defansın sağında ve solunda görev verebileceğim futbolcularım var. Forvette Okan ve Furkan var. Bunların yanı sıra Turan, Suat Onur ve Denizhan var. Kaleci arayışımı devam ediyor.  Görüştüğümüz kaleci var. Anlaştık ama bonservis sorunu çözmeye çalışıyoruz” dedi

 

 

 

SAHADA SAVAŞAN FUTBOLCULAR GÖRMEK İSTİYORUM

 

Futbolculuk döneminde hırslı karakteriyle bilinen Şenol Hoca, bu yönünü futbolculara aşılamak istediğini söyledi.

*********

 

 

Futbolculuk yaşantısında  ki agresif yönü ve hırsıyla bilinen Teknik Direktör Şenol, futbolcularından da bu unsurları istediğini belirterek, “3 senedir hemen hemen beraber oynayan genç bir ekibimiz var. Genç  ve kaliteli  futbolculardan kurulu. Bu genç ekipten faydalanmayı düşünüyoruz. Bizim takımın fizik kalitesini yukarılara çekebilirsek çok daha başarılı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Koşan çok mücadele eden gerçekten oyunu bırakmayan sıkı bir Zonguldak Kömürspor yaratmanın peşindeyim. Kendi futbolculuk yaşantımda hırsımla biliniyordum. Futbolcularımdan da bunu istiyorum. Geçen sezonda geldiğimde aynı şeyleri yaptırmaya çalıştım ve bunu takıma kazandırdım. Ama bu sene daha zor. Önümüz de baya uzun bir süre daha var. Bu zaman bize yetecek. İnşallah çocukları bu düzeye getireceğiz” dedi

 

 

Hüsnü hoca Scout ekibinde

 

Zonguldak Kömürspor yönetimi, Zonguldaklı deneyimli antrenör Hüsnü Akın’ı scout ekibine getirdi. Yeni sezonda hem rakipleri mercek altına alacak futbol adamı,  aynı zamanda  futbolcu izleyerek Zonguldak Kömürspor’a o isimlerin transfer edilmesini sağlayacak.