Bölgesel Amatör Lig 11’inci Grup’ta mücadele eden Kozlu Belediyespor’da dün şok bir gelişme yaşandı. Ligde son oynanan Beyköy Belediyespor maçını kazanarak direkt küme düşmemeyi garantileyen Kozlu Belediyespor’da futbolcular ve yönetim arasında alacak konusunda anlaşmazlık çıktı.

Sezon başından bu yana mali yönden eksik kalan yeşil-beyazlı yönetim, dün futbolcularla bir toplantı yaptı. Toplantıda futbolcuların alacakları konusunda anlaşmazlık çıktı. Sezon başında ve devre arasında kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen futbolcular, hakları olan alacaklarını yönetimden talep etti. Söz konusu bu talebi futbolcuların istediği tarihte ödeyemeyeceğini bildiren yönetim, futbolcularla yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle sözleşmelerini fesih etti. Yönetimin sergilediği bu tavrı doğru bulmayan yeşil-beyazlı futbolcular, Kozlu Sahası’nda toplanarak  yaptıkları basın açıklaması ile  takdiri kamuoyuna bıraktı.  Alacakları konusunda sıkıntı yaşayan 16 futbolcu adına konuşan 35 yaşındaki takım kaptanı Uğur Aydın ile 31 yaşındaki Tanju Albayrak, ‘Biz hakkımız olanı istedik. Bu tavrı hiç hak etmedik” dedi. İkilinin açıklamasıyla Dertlerini dile getiren 16 futbolcu, boş tribünleri karşı el sallayarak ve alkışlayarak yönetimi protesto etti.

Kozlu Belediyespor’da futbolcular adına ilk sözü alan Tanju Albayrak,  şunları söyledi;

KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞTIK

Çok yüksek paralarla değil sadece maneviyatla, aldığımız komik rakamlara rağmen burada mücadele edip, Kozluspor formasını kanının son damlasına kadar savaşan  insanlar topluluğu var burada. Biz verdiğimiz takımı ligde bırakma sözünü son iki hafta kalmasına rağmen baraj maçı  oynama hakkını kazandık. Bize verilen sözler var. Bazı arkadaşların banka borçları, ailevi sorunları  var ve bunlar hep maddiyata dayanıyor. Biz sabrettik. Takımı yüz üstü bırakmak gibi gurursuzluğu biz hiçbir zaman yapmadık. Kötü günde her zaman bu takımın arkasında durduk.

“KİMSEYİ YÜZ ÜSTÜ BIRAKIP GİTMİYORUZ”

Bugün toplantıda başkanımız kimsenin içerde parasının kalmayacağını belirtti ancak ödemeyi bizim istediğimiz tarih içerisinde yapamayacağını da ekledi. Kimseyi yüz üstü bırakıp gitmiyoruz. Son terimize kadar savaştık ama artık lağvedilen bir takımda da kalmamızın bir anlamı yok. Artık herkes evine, çoluğuna çocuğuna, eşine, ailesinin yanına gitme kararı aldı. Herkesin yolu açık olsun. Bugün bir iki saat öncesinde bu söylendi. Saygı duymak düşer, biz sadece Kozluspor için buradaydık. Kozluspor yoksa bizim burada durmamızın bir anlamı yok. Herkesin yolu açık olsun.

“FUTBOL YAŞANTIM BOYUNCA İLK DEFA YAŞADIM”

“Şuanda toplam ortalama 70-80 bin gibi bir alacağımız var. Aslında komik bir rakam benim düşünceme göre, daha çok güvensizlik, verilen sözlerin tutulmaması neden. Sonunda şunu gördük; en son 3 buçuk saatlik bir yola gittik deplasmana, günü birlik gittik. Futbol yaşantım boyunca ilk defa yaşadım. Ama saygı duyduk, mücadele verdik. Arslanlar gibi 3-0’lık galibiyetle geldik. Bütün paramızı istediğimizde biraz olsun iyi niyetle yaklaşılsaydı şuanda bu durumlar olmayabilirdi. Maddiyattan daha çok maneviyata döndü. Hak ettiğimizi yaşamadığımızı fark ettik. O yüzden bu kararı aldık”

“MADDİ VE MANEVİ BAZI ŞEYLERİ GÖREMEDİK”

“Ben de dahil birçok arkadaşımız buraya başka memleketten geldi. Kozluspor’u sevip, Kozlu Spor için mücadele edip, Kozlu Spor forması altında küfür yiyorsak; başkaları daha çok düşünmek zorunda. Bazı şeyler yaralıyor. İnsanlar gibi bırakıp gitmedik. Yıkılması yakın bir yerin altına kendimizi soktuk. Sırf yıkılmasın diye. Sezon sonu yıkacaklarsa yıksınlar. Artık kendi kararlarıdır. Mücadelenin sonunda maddi ve manevi bazı şeyleri göremedik. Bir kere bile şuraya tatlıyla gelinmedi. Spor muhabirisiniz görmüşsünüzdür. Her hafta yöneticiler en az iki defa tatlı getirir. Meyve de gelmedi. Bakın bu en basitidir. Buna rağmen en zor şartlarda mücadelemizi verdik. Belki siyasi anlamda da bir şeyler var bilemiyoruz. Bizim haddimizi aşar.

“İNSANLARIN KULAKLARINA ÇOK ŞEY GELİYOR”

“İnsanların kulaklarına çok şey geliyor. Devrek takımını üst lige çıkarmak istedikleri, bunu sağlamak için de çok mücadele verdikleri söyleniyor. Doğrudur yanlıştır bilemeyiz. Ama duyduk. Biz de dedik ki istedikleri kadar mücadele versinler saha da işimizi yapar Kozlu Spor takımını Bal Liginde tutarız. Kimseden bir beklentimiz olmadı. Sadece oturduğumuz zaman anlaştığımız, 1 TL’yi istedik. Kimseden fazla para istemedik. Bağış altında da bir şey beklemiyoruz”

 Kozlu Belediyespor takım kaptanlarında Uğur Aydın, Rahmetli Ertan Şahin’in vasiyetini yerine getirdiklerini bunu da yaparken, şerefleriyle ve namuslarıyla mücadele ettiklerini söyledi. Kaptanın açıklamaları şu şekilde;

 “RAHMETLİ BAŞKANIMIZIN VASİYETİ VARDI”

“Bizler, mücadelemizi fazlasıyla verdik. Rahmetli başkanımız ilk geldiği gün bizim hocamıza, ‘Bu kulübü ligde bırakmanızı sizden rica ediyorum. Size güveniyorum, inanıyorum’ Biz de vasiyeti üzerine ligde şuan itibariyle ligde kaldık. Baraj maçımız vardı. En iyi şekilde hazırlanmak için bizim de ihtiyaçlarımızın karşılanması gerektiğini belirttik. Çoğumuz gurbet hayatı yaşıyoruz. Anlaştığımız rakamlar zaten komik rakamlardır. Bir kulübün 70 bin TL alacağı var.  40 bin nüfuslu bir ilçenin 70 bin TL’yi eğer bulamayıp, bu kulübü düşürme girişimi söz konusuysa bir şey söylemeye zaten gerek olmadığını düşünüyorum”

“İNSAN BİR MEYVE BAKLANA GETİRİR”

“Son galip geldiğimiz maçını aynı gün 3 saat yol gidip, yemek yemeyip, tesislerimizde akşam yemeğini yedikten sonra galip gelen bir takımız. Daha fazla fedakarlık yapılabileceğine de inanmıyoruz. 11 sene profesyonel, 6 yıldır da bal liginde oynuyorum. Meyve, baklava getirilir. Takım tebrik edilir. Biz, burada hiçbir şey görmedik. Personelimize teşekkür ediyoruz. Yemek yapıp önümüze koydular. Ama bunun dışında profesyonel anlamda hiçbir şey yapıldığını düşünmüyorum. Bu şekilde yönetilen kulübün ömrünü de çok uzun görmüyorum. Çekirge 3’üncü de sıçrayamaz, takılır. Haklarımızı savunmaya kalktığımızda bize bunları savunamayacağımızı, bize güvenmeleri gerektiğini belirttiler.”

“BİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

“Biz haklarımızı istiyoruz diye eğer b u kulüp kapatılacaksa bence bu şehrin sorunudur! Bize Belediye Başkanı Kerim Yılmaz adına gelen açıklamada  ‘Kulübü Belediye Başkanımız lağvediyor’ denildi.. U21 ile çıkacaktır diye bir açıklama da yoktur. Herkes malzemelerini teslim edip, kulübünden ayrılabilir. Şeklindedir”

“ŞEREFİMİZLE, NAMUSUMUZLA MÜCADELE ETTİK”

“Şerefimizle, namusumuzla mücadele edip, bu takımı hak ettiği yerde şuan itibariyle bırakıyoruz. Bundan sonrası şehrin kendisi yapacaktır. 16 oyuncuyuz. Yapılan davranıştan anlaşılıyor ki Devrek Belediyespor’u lige çıkarmak istiyorlar yönünde duyduğumuz söylentileri güçlendiren bir hareket yapıldı. 40 bin nüfuslu bir şehrin kulübü 70 bin TL’yi bulamayıp, küme düşürmek istiyorsa akla bundan başka bir seçenek de gelmiyor”