Zonguldak Kömürspor, yoluna emin adımlarla devam ediyor. Lider kırmızı-lacivertli takım, dişli rakibi İzmit Belediyespor’u son haftaların suskun golcüsü Suat Kerçin ile vurdu. Kaptan attığı kafa golüyle takımına altın değerinde 3 puan kazandırarak, 22 puanla zirvede kalmasını sağladı.

 

**********

 

 

Zonguldak Kömürspor liderliğini sürdürdü. Kırmızı-lacivertli takım, haftalar sonra kavuştuğu taraftarının önünde İzmit Belediyespor’u 1-0 mağlup etti.

Geçtiğimiz hafta Kozlu Belediyespor’u yenerek liderliğe yükselen Zonguldak Kömürspor, 9’uncu hafta sahasında grubun iddialı takımı İzmit Belediyespor’u konuk etti. Kazandığı maçlarda dahi kötü futboluyla eleştirilen Zonguldak Kömürspor, İzmit karşısında maça fırtına gibi başladı. Oyunun tek hakimi Zonguldak Kömrspor baskın ve atak başladığı maçta tek eksik olarak golü bulamadı.

KAPTAN KAFASINI KULLANDI

Dakikalar ilerledikçe taraftarının da desteğini arkasına alan temsilcimiz, arzuladığı, beklediği golü kaptanı ile buldu. Dakikalar 35’i gösterdiğinde son haftalardaki çıkışıyla dikkat çeken Hüseyin Tunç’un sol kanattan kestiği topa arka direkte kendini unutturan Suati kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra temsilcimiz kalesine baskı kuran konuk takımın bu baskısı sonuç vermeyince ilk yarı 1-0 Zonguldak Kömürspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

SON DAKİKADA YÜREKLER AĞZA GELDİ

İkinci yarıda daha çok kontra atak futbolunu tercih eden Zonguldak Kömürspor yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. İzmit Belediyespor ise zaman zaman tehlikeli ataklarla Zonguldak Kömürspor kalesinde görüldü. Son dakikalarda ise yürekler ağza geldi. Maçın uzatma bölümlerinde konuk takımın bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Futbolcuların itirazları bir şeyi değiştirmedi ve son düdükle birlikte Zonguldak Kömürspor sahadan 1-0 galip ayrıldı. Puanı 22 yapan temsilcimiz liderliğini sürdürdü.

 

Kaptan dümende

 

Suat Kerçin… Zonguldak Kömürspor’un kaptanı,  nam-ı diğer fırtına… Kırmızı-lacivertli takımda sağ kantta başarılı bir grafik çizen kaptan, gol orucunu İzmit karşısında bozdu. Geride kalan 8 haftada gol atamayan Suat, İzmit maçında attığı golle hem suskunluğunu bozdu hem de Zonguldak Kömürspor’a altın değerinde 3 puan kazandırdı.

 

Başkan’dan Bayrak şov

 

Zonguldak Kömürspor’un Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Kozlu’da başlattığı geleneği İzmit maçıyla sürdürdü. Kozlu Belediyespor galibiyetiyle şampiyon olmuşçasına sevinen Başkan, İzmit Belediyespor maçının son düdüğüyle birlikte kendi sahaya attı. Futbolcularını tebrik eden Süleyman Caner, kırmızı-lacivertli bayrağı elinde aldı ve  ‘şampiyon Zonguldak’ tezahüratlarıyla taraftarı coşturdu.

Ardından Kozlu’da başlattığı yumruk şovu,  bu kez Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yaptı.

Başkan, maçın ardından mutluğunu, “Bir engeli daha geçtik. Bu çocuklar aslanlar gibi mücadele ediyor. Böylesi bir taraftarımızda arkamızda olduktan sonra sırtımız yere gelmez” sözleriyle dile getirdi.

 

******Kırmızı-lacivertli futbolcuları galibiyetten dolayı ilk tebrik eden isimler eşleri ve nişanlıları oldu.

 

 

 

STAT: Kemal Köksal

HAKEMLER: Ayhan Sekendiz **, Süleyman Gücek **, Yağız Karabıyık **

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Ahmet **, Burak ***, Ferhat ***, Serkan ***, Burçin ***, Mert **(Dk.75 Gökhan *), Suat ***, Kenan ***, Eren **(Dk.85 Ahmet Bağış *), Hüseyin Tunç **(Dk.59 Metin **), Hüseyin Yılmaz ***

İZMİT BELEDİYESPOR: Önder **, Serkan ***, Hakan Tural *(Dk.28 Cihat **), Erdem **, İbrahim **, Serdar **, Ömer **, Mert **, Hakan Tice *(Dk.73 Hüseyin *), Cihan **, Alpaslan *(Dk.64 Kamil *)

GOL: Dk.35 Suat (Zonguldak Kömürspor)