Çocukların ve gençlerin spor yapması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 81’ilde eş zamanlı olarak açılan yaz spor okulları çalışmalarına devam ediyor… Yaz boyunca farklı branşlarda ücretsiz şekilde eğitim alan gençler, yazın tadını spor yaparak çıkarıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin sporla tanışması amacıyla İl Spor Merkezleri’nde her yıl düzenlenen ve bu yılda 29 Haziran tarihinde açılan Yaz Spor Okulları’nda çalışmalar sürüyor. Yoğun bir katılım sağlandığı yaz spor okullarında 05-18 yaş arasında çocuklar farklı branşlarda ücretsiz şekilde eğitimlerini alıyor.  Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde Zonguldak’ta açılan yaz spor okullarında hokey ve futbol branşlarındaki çalışmalar Fener sahasında devam ediyor. Hokeyde milli antrenör Köksal Kasım ve Futbolda ise tecrübeli antrenör Selim Oral çocuklara okey ve futbolun temel eğitimlerini veriyor. Yaz boyunca devam edecek çalışmalar sonunda yetenekli sporcular keşfedilerek Türk sporuna kazandırılmayı hedefliyor.

Köksal Kasım; ‘’Bütün branşlarda çalışmalarımız devam ediyor’’

Hokey antrenörü Köksal Kasım, bütün branşlarda çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, ‘’29 Haziran’da açmış olduğumuz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaz okulumuz başladı. Bütün branşlarımız burada mevcut. Bizde burada hokey ve futbol branşında 2007, 2008, 2009 ve 2010 doğumlu çocuklara burada spor yaptırıyoruz. Hokey ve futbol antrenmanlarımızı yaptırıyoruz. Sabahtan öğleye kadar futbol öğleden akşama kadar da hokey antrenmanları yaptırıyoruz’’dedi.

Kasım; ‘’Yetenekli sporcuları keşfederek Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz’’

Yetenekli sporcuları keşfederek, Türk sporuna kazandırmayı hedeflediklerini söyleyerek, ‘’Yoğun bir katılımla çalışmalarımız devam ediyor. Ücretsiz. Hiçbir çocuktan ücret talep etmiyoruz. Çocuklarımıza en kaliteli eğitimleri burada vermeye çalışıyoruz. Branşlarda yetenekli sporcuları keşfederek lisans çıkartıp Türk sporuna da kazandırmayı hedefliyoruz’’şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM