Zonguldak Kömürspor’un teknik direktör listesinde Mahmut Alpaslan’ın isminin yazılığı olduğu söyleniyor

MAHMUT ALPASLAN BOMBASI

Teknik direktör konusunu çözüme kavuşturmak isteyen Zonguldak Kömürspor, bu yöndeki çalışmalarını sürdürürken, kulislerde  62 yaşındaki tecrübeli teknik adam Mahmut Alpaslan’ın ismi geçiyor. Uluslar arası tecrübesinin yanı sıra Galatasaray’da scout şefi olarak görev yapan Alpaslan, 2001-2002 sezonunda Zonguldakspor’u 3’üncü Lig’den 2’nci lige çıkarmıştı.

*************

2018-2019 sezonunda 2’nci Ligde mücadele edecek Zonguldak Kömürspor’da şuan için sessizlik hakim. Ne hoca konusunda ne de transferler konusunda somut bir adım atan kırmızı-lacivertli takım, mali  açıdan elini güçlendirecek gelir kaynağının ardından yeni sezon planlamasına başlayacak.

 Fatih Akyel ile yola devam etmeyen ve yeni sezonda Zonguldak sınırları dışından bir ismi takımın başına geçirmeyi planlayan Zonguldak Kömürspor, bu yönde çalışmalarını sürdürürken, kulislerde  tecrübeli bir hocanın ismi dolaşıyor. Bu isim Zonguldak futbol camiasının tanıdığı 62 yaşındaki tecrübeli teknik adam Mahmut Alpaslan. Almanya’da antrenörlük kariyerinde başlayan ve çeşitli kulüplerin yanı sıra Afrika’da ve Brezilya’da bulunan Mahmut Alpaslan, 2001-2002 sezonunda çalıştırdığı Zonguldakspor’u 3’üncü Lig’den 2’nci Lige çıkarma başarısı göstermişti. Alpaslan Almanya’da ve Türkiye’de birçok kulüp çalıştıran Alpaslan, 2012 yılında Galatasaray’da görev yaptıktan sonra son birkaç yıldır takım çalıştırmıyor.

Eren ARSLANYILMAZ

ÖNEMLİ GÖREVLER ALDI

Teknik direktörlüğe Almanya'da başlayan ve  Almanya'da bulunduğu süre içerisinde Alman Futbol Federasyonu tarafından Zimbabwe'de eğitimci olarak görev yapan tecrübeli teknik adam

Vfr-Pforzeim, KSÇ ce  Stuttgart takımlarını çalıştırdı. 1989 yılında Türkiye'ye dönen 62 yaşındaki futbol adamı,  Türkiye'de sırasıyla Kahramanmaraş, Edirne,  Sakaryaspor, Vanspor'u çalıştırdı. Yeniden Almanya’ya dönen Mahmut Alpaslan,  burada Herrenberg takımında görev aldı. 1993 yılında tekrar Türkiye'ye dönen Alparslan, Sakaryaspor’u  play-off'a taşıdı. 1993-1996 sezonlarında Galatasaray'da, 1996-1997 sezonunda 1. Lig'de Vanspor'da görev aldı.

ZONGULDAKSPOR’DA ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Bir süre Brezilya’da  bulunan teknik direktör Mahmut Alpaslan,  1998-2000 yılında Yimpaş Yozgatspor ardından da Anadolu Üsküdarspor ve Zonguldakspor'u çalıştırdı.  Tecrübeli teknik adam Mahmut Alpaslan, 2001-2002 sezonunda görev aldığı Zonguldakspor’da şampiyonluk yaşadı. Zonguldakspor ile 3’üncü Lig’de şampiyonluk yaşayan Mahmut Alpaslan, takımı 2’nci lige çıkarma başarısı göstermişti.

SON OLARAK KARSSPOR’DA ÇALIŞTI

2008-2019 sezonunda Armutlu Belediyespor’da amatör takım teknik sorumlusu olarak çalışan tecrübeli teknik direktör, ardından Karsspor’da geçti. 2’nci Lig takımı ile sözleşme imzalayan Mahmut Alpaslan, 2009-2010 sezonunda doğu temsilcisi ile sadece 6 maçta görev aldı.

GALATASARAY’DA ŞEFLİK YAPTI

Kısa süren Karsspor macerasının ardından, Galatasaray’a tekrar dönen futbol adamı, sarı-kırmızılı kulüpte Scout Şefi olarak çalıştı. 1 sezon Galatasaray’da bu görevini sürdüren, Mahmut Alpaslan, son birkaç yıldır hiçbir kulüpte görev almıyor.

 

 

****Uluslar arası tecrübesi bulunan Mahmut Alpaslan, 2012 yılında Galatasaray Spor Kulübü’nde scout şefi olarak görev yaptı

 

******Tecrübeli teknik adam son birkaç yıldır görev almıyor