Taşkömürüspor ile Sarayspor… Zonguldak’ta alt yaş kategorilerine damga vuran bu iki takım 2013-2014 sezonunda U13 Ligi’nde şampiyonluğa uzandı. Kazandıkları bu şampiyonlukla müzelerine bir kupa daha koyan Taşkömürüspor ile Sarayspor, Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı

Zonguldak’ta alt yapıda çığır açan Kozlu Taşkömürüspor ile Sarayspor, 2013-2014 sezonu U13 Ligi’nde mutlu sona ulaştı. U13 Ligi’nin normal sezonunun ardından Türkiye Şampiyonası’na gidecek 2 takımın belirleneceği Play-off finalinde rakiplerini yenen iki takım şampiyonluklarını ilan etti.

KUPA MERKEZ’DE KALDI

Fener Sahası’nın ev sahipliği yaptığı final maçlarında Kozlu Taşkömürüspor,  Kdz. Ereğlispor ile karşılaştı. Büyük bir çekişmenin yaşandığı maçta son dakikaya kadar süren heyecanda Kozlu takımı bulduğu golle maçı 1-0 kazandı ve şampiyon oldu. Sarayspor Zonguldak Kömürspor ile kozlarını paylaştı. Sarı-kırmızılı takım, mücadeleyi 4-1 gibi farklı bir skorla kazanarak şampiyon oldu.

SARAY’IN 8’İNCİ, TAŞKÖMÜRÜ’NÜN 4’ÜNCÜ KUPASI

Zonguldak’taki alt yaş kategorilerine damga vuran iki takımdan biri olan Kozlu Taşkömürüspor, Yaz Futbol Okulu ile başladığı futbol macerasının 1 yıl sonrasında kulüpleşerek liglerde boy gösterdi. 3 yıldan itibaren önemli başarılar kazanan Kozlu takımı, U13 Ligi şampiyonluğunun ardından 3’üncü yılında 4’üncü kupasını müzesine koydu. Diğer kategorilerde ise yarı final ve finallerden dönen Taşkömürü Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil edecek.

U13 Ligi’nde şampiyon olarak Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazan Sarayspor, 7 yıl önce Yaz Futbol Okulu’nun ardından 4 yıl önce federe olarak kulüpleşti. Bunun neticesinde alt yaş kategorilerinde yer alan Sarı-kırmızılı takım bu sene zarfında 8 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Eren ARSLANYILMAZ

Zonguldak’ta alt yaş kategorisine yeni bir heyecan getiren Taşkömürüspor, U13 ve U14 Ligleri’nde 2’şer kez şampiyon oldu.

Zonguldak ve Türk futboluna futbolcu kazandıran Sarayspor, U13 ve U14 Ligleri’nde  2’şer, U15-U16-U17 ve U19’da ise birer kez olmak üzere 8 kez şampiyonluk yaşadı.