Konya’da yapılan U-14 Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikincisi olan Sarayspor kupayı Vali Ahmet Çınar’a getirdi...

Konya’da yapılan U-14 Türkiye Şampiyonasında Sarayspor, final maçında Bursa Arabayatağıspor’a 3-2 yenerek Türkiye ikincisi oldu.  Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç,  Genel sekreter Kemal Harmankaya, Sarayspor Kulüp Başkanı Turan Altındaş, antrenörler Hakan Sağlam, Barkın Karabaş, Basri Kocabaşoğlu ve oyuncular Vali Ahmet Çınar’ı ziyaret ederek destekleri için teşekkür etti.  Vali Ahmet Çınar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sarayspor’un teknik heyet ve futbolcularını tebrik etti. Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, ziyaretin ardından Vali Ahmet Çınar'a Zonguldak’ta ki amatör takımlarının listesini sunarak sıkıntılarını anlattı.

Çınar; ‘’Eskiye göre devletimizin ve kurumlarımızın gücü ve faaliyetleri büyüdü’’

Spor için diyecek bir şey yok. Gençlerimizin tamamını kendi yeteneklerine göre ilgi alanlarına göre sporla meşgul olmaları esas olan. Hem onların  kişisel gelişimi hem fiziksel gelişimi hem hayat tecrübesi kazanmaları tabi ki eğer olabiliyorsa derecelere girmek süratiyle şehrimizi ülkemizi temsil etmeleri konusuna açık bir yol. Eskiye göre hem tesisler anlamında hem de imkanlar anlamında devletimizin kurumlarımızın gücü ve faaliyet alanları genişledi büyüdü. Ama her şeye rağmen yeterli mi demek ki yetmiyor. Bu işin sonu yok. Ama hali hazırda ihtiyaçlar ilgi alaka gerektiren alanlar var. Biz elimizden gelenleri ilimizde ki kurumlar STK’lardan birlikte yapmaya gayret ediyoruz. Daha iyi şeyler olacak. Hepimizin görevi. Daha verimli olursak daha iyi sonuçlar olacağız.

Demir; ‘’37 sene ilk defa finale çıktık’’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Şube Başkanı Kemal Demir, 37 sene sonra bir amatör kulübün finale çıktığını söyleyerek, ‘’Saraysporumuz Türkiye U-14 Şampiyonasında Türkiye ikincisi oldu. İkisini birada görelim dedik. Zonguldak Amatör Futbol Kulüplerinin sıkıntılarını istişare yapmak için ne yapılabilir diye buraya geldik. İnşallah bizim için hayırlısı olur. Zaten sıkıntıları biliyorsunuz. Zonguldak’ta spor sıkıntılarını biliyorsunuz. İnşallah hep beraber bir şeyler yapmak için buraya geldik. Bugün bu kulübümüz buraya gelmeyecekti aslında. Biz ikisini beraber çıkaralım dedik. 37 sene sonra ilk defa finale çıktık. İnşallah gelecek sezon kupayı alarak geleceğiz’’şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM