U-14 kategorisinde Türkiye ikincisi olan Sarayspor, kupayı Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel’e getirdi.

Konya’da yapılan U-14 Türkiye Şampiyonasında finalde Bursa Arabayatığıspor’a 3-2 yenilerek Türkiye ikincisi olma başarısı gösteren Sarayspor teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Teşekkür ziyaretlerine devam eden Sarayspor dün Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Sarayspor Kulüp Başkanı Turan Altındaş, sporcular, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’ta yer aldı. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Kulüp Başkanı Turan Altındaş, sporcuları ve teknik heyeti tebrik ederek, kurum olarak her zaman maddi manevi desteklerini vereceklerinin sözünü verdi. Kulüp Başkanı Turan Altındaş ise altyapıda ki çıtanın yükseldiğini söyleyerek hedeflerinin gelecek sezon şampiyonluk olduğunu söyledi. Yüksel ziyaretinden ardından sporculara Gençlik Spor Bakanlığının hediyelerinden takdim etti.

Yüksel; ‘’Kurum olarak her zaman maddi manevi desteğimizi vereceğiz’’

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Kurum olarak her zaman maddi manevi desteklerini vereceklerin i söyleyerek, ‘’Ben öncelikle Saraysporumuzu tebrik ediyorum. Bu bir ekip işiydi. Benim sosyal medya da paylaştığım gibi altyapı dediğimiz zaman ilk akla gelen Sarayspor. Kulübün ilk kurulduğu zaman hocalarımızla istişareler yapmıştık. Güzel işler olacağına inanmıştık o zaman. Çünkü çalışma ekibi çok güzeldi. Planlı, programlı ve disiplinli bir çalışma olacağının inancındaydım. O çalışma ortamıyla başarı da kendini gösterdi otomatik olarak. Kurum çalışmalarını takip ettiğim kadarıyla çocuklarımızın dersleri de iyi. Çocuklarımızın sporun dışında sosyal ve kültürel alanda da iyiler. Bizlerde elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Bundan sonra destek vermeye daha fazla gayret edeceğiz. İvme ve çıta yükseldi. Bundan sonra Türkiye Şampiyonluğu görüyoruz. O da gelecektir diye düşünüyorum. Tabn birlikleriyle birlikte el ele vererek sonuna kadar destek vermektir. Bu arada Sarayspor’a destek veren Ekşioğlu firmasına da teşekkür ediyoruz. Onlarında her organizasyona gidilmesi aşamasında çok büyük destekler vardı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra her zaman Kurumsal olarak destek vermeye çalışacağız’’dedi.

Demir; ‘’Gelecek sezon Sarayspor’u U-15 kategorisinde hazırlayacağız’’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, gelecek sezon Sarayspor U-14 takımını U-15 kategorisinde hazırlayacaklarını ifade ederek, ‘’İlimizi U-14 kategorisinde temsil eden Saraysporumuz kimse benimsemese de birlik beraberlik içerisinde etapları aşarak en son Konya’da final oynadı. Finalde de şansızlıklar eseri 3-2 yenilgi aldı ama bu tecrübemiz oldu. Tabi ki bu olaylar benim söylediğim gibi bizim benimsediğimiz alt yapıydı. Bu bizim için gurur kaynağımız oldu. Hocalarımız ve Saraysporumuz ne kadar sevinmişse bizde onlardan daha fala sevindik. Çünkü Zonguldak’ın ismini Türkiye genelinde duyurduk. Hatta belirli projelerimiz var. İnşallah sizde bunlara destek olursunuz. Gelecek dönemlerde bu çocuklarımızı U-15 kategorisine hazırlayıp gerekli desteklerle daha iyi yerlere getireceğiz. Sizde bizim önderimiz yöneticimiz olduğunuz için kupayı size ziyaret ederek getirdik. Gerek projelerimizi sunup fikirlerinizi almak istedik’’diye konuştu.

Altundaş; ‘’Gelecek sezon hedef şampiyonluk’’

Sarayspor Kulüp Başkanı Turan Altundaş, gelecek sezon hedef şampiyonluk olduğunu söyleyerek, ‘’Öncelikle başkanımız ziyaret sebebini açıkladı. Bizde tabi ki Türkiye genelinde çocuklarımız U-14 kategorisinde güzel bir derece elde ettiler. Türkiye genelinde 1380 takım arasında final oynama hakkı elde ettiler. Bu Zonguldak futbolu için bir ivme kazandığını ve altyapılarda bir ses sahip olduğunu göstergesidir. Ayrıca bir marka olma yolunda bir adım daha attığının belirtileridir. Muhakkak onlarla biz gurur duyuyoruz. Biz çalışmalarımızı doğru yapmaya çalışıyoruz. İmkanlar dahilinde bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. İnsanların bize köstek değil destek olmasını istiyoruz. Yapabildiğimizin zaten üstesinden gelmeye çalışıyoruz zaten biz. Kimseyi de bu konuda rahatsız etmiyoruz. Ama genelde aynı kişilerden destek alıyoruz biz. Destek diyince bazı arkadaşlar şunu anlıyor. İlla maddi destek değil bu. Gönül desteği bu. Bir araba olabilir, mazot olabilir, illa bize çıkarın para verin gibi düşüncemiz yok. İnsanlar kimisi bizlere duası ile destek veriyor. Onları hep yanımızda hissediyoruz. Sağ olsun basından arkadaşlar bizleri sürekli lanse ediyorlar. Biz onlarda bizlerin yanında oldukları için onlara teşekkür ediyoruz. Sizlere ve sizlerin öncülüğünde ki arkadaşlara da teşekkür ediyoruz.İnşallah bundan sonra çıtayı yükselttik. Beklettiler yükseldi. Bundan sonra ki hedefimiz inşallah o birincilik kupasını Zonguldak’a getiririz diye düşünüyorum’’dedi.

Emre Can BAYRAM