1.Amatör U-19 Ligi kura çekimi dün Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Futbol Federasyonu binasında yapıldı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon  Başkanı Kemal Demir’in yönetiminde gerçekleşen kura çekimine Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna ve müsabakalarda yer alacak kulüplerin yöneticileri katıldı.

Kura çekimleri sırasında açıklamalarda bulunan Zonguldak ASKF Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, müsabakalar ile ilgili bilgi vererek katılacak tüm kulüplere başarılar diledi. Merkez, Kilimli, Kozlu, Çaycuma ve Ereğli takımlarının yer alacağı 1.Amatör U-19 Ligi, 5-6 Ocak tarihinde başlanacak. Çaycuma grubunda Çaydeğirmeni Belediyespor’un çekilmesi nedeni ile 5 takım yer alacak. Ereğli Grubu’nda ise 6 takım mücadele edecek. Kilimli, Kozlu ve Zonguldak merkezde yer alan 12 takım ise A ve B Grubu’nda karşılaşmalara çıkacaklar. Kilimli takımlarının ekonomik yönden deplasman zorluğu çekmemesi nedeni ile A ve B gruplarında 2’şer takım olarak yer alacaklar. Müsabakalar sonunda grubunda son sırada yer alan takım düşecek, ilk iki takım ise play-off oynamaya hak kazanacak.

Çekilen kuralar sonucunda Merkez A Grubu’nda, Merkez Topbaşıspor, Kilimli Belediyespor, Ayiçispor, Kozlu Belediyespor, Capeti Merkez Atölyesispor ve Terakkispor yer aldı. B Grubu’nda ise, Kozlu Taşkömürspor, Çates Işıkspor, Karadonspor, Üzülmezspor, Zonguldak Gençlikspor ve Polisgücüspor mücadele edecek. Çaycuma Grubu’nda ise Çaydeğirmenispor lige katılmama kararı aldı. Bu nedenle Çaycuma grubu 5 takım olarak mücadele edecek. Çaycuma Grubu’nda mücadele edecek takımlar şu şekilde: Çaycumaspor, Devrek Belediyespor, Saltukovaspor, Kayıkçıklarspor, İstasyon Gemicilerspor. Ereüli Grubu’nda ki takımların isimleri ise; Akınspor, Kepez Çaylıoğluspor,  Zonguldak Ereğlispor, Kdz. Ereğli Belediyespor, Eleşlerspor, Ereğli Karadenizspor şeklinde.

ilk hafta fikstürleri ise şu şekilde:

MERKEZ A GRUBU:

Kozlu Belediyespor- Kilimli Belediyespor

Ayiçispor-Capeti Merkez Atölyesispor

Terakkispor- Merkez Topbaşıspor

MERKEZ B GRUBU:

Polisgücüspor-Üzülmezspor

ÇATES Işıkspor- Kozlu Taşkömürspor

Zonguldak Gençlikspor- Karadonspor

ÇAYCUMA GRUBU:

İstasyon Gemicilerspor- Kayıkçılarspor

Çaycuma Belediyespor- Devrek Belediyespor

Saltukovaspor (BAY)

EREĞLİ GRUBU:

Kdz. Ereğli Belediyespor- Zonguldak Ereğlispor

Kepez Çaylıoğluspor- Eleşlerspor

Akınspor- Ereğli Karadenizspor