Korona virüsle mücadelede normalleşme sürecine girilmesinin ardında profesyonel ve amatör lig takımları, maçların seyircili olarak tamamlanmasını istiyor. 

*************

Korona virüsün Türkiye'de etkisini yavaş yavaş kaybederek normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte gözler Türkiye Futbol Federasyonu(TFF)'ye çevrildi. Türkiye Futbol Federasyonu , Süper Lig 12 Haziran, TFF 1.Lig 19 Haziran, TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig ve Bölgesel Amatör Ligin 18 Temmuzda seyircisiz olarak başlamasına karar verilmişti. Öte yandan bütün liglerin ise Ağustos ayının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte profesyonel ve amatör lig takımları tedbirler alınarak maçların seyircili olarak oynanmasını istiyor. Federasyonun seyircisiz oynanması konusunda net karar verse de bununla ilgili tekrar bir karar verip vermeyeceği merak konusu oldu. 

Bir çok takım antrenmanlara başladı.

Korona virüsün etkisini azaltmasının ardından profesyonel ve amatör liglerde ki takımların yarısı antrenmanlara başladı. Öte yandan bir çok takım ise maddi imkansızlıklardan dolayı antrenmanlara başlayamadı. Antrenmanlarda ise maske takılarak sosyal mesafe kuralına dikkat ediliyor. 

Emre Can Bayram