Kahramanmaraş’ta yapılan eskrim Türkiye Şampiyonasında Zonguldaklı sporcu Kaan Dağkoçak, erkekler flöre dalında Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarı gösterdi.

Türkiye eskrim Federasyonu tarafından 2-4 Aralık tarihleri arasında Yıldızlar Flöre Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Şampiyona’ya ilimizi temsilen eskrim antrenörü Haydar Ergin yönetiminde, Nesil Nisa Kabacı, Asel Eylül Doğan ve Kaan Dağkoçak katıldı.  Zonguldaklı eskrimci Kaan Dağkoçak, şampiyona da erkek flöre dalında Türkiye üçüncüsü olarak ilimize madalya ile dönmenin gururunu yaşadı.  Bayanlar flöre dalında ise Nesil Nisa Kabacı ve Asel Eylül Doğan ise yarı finale yükselme başarısı gösterdi. 

“İlimize madalya ile dönmenin gururunu yaşıyoruz”

Zonguldaklı eskrim antrenörü Haydar Ergin, sporcularının zorlu karşılaşmalarda ilimizi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyerek,” Kahramanmaraş’ta zorlu karşılaşmalar sonunda erkeklerde bir sporcumuz Türkiye üçüncüsü oldu. Diğer taraftan bayanlarda ise iki sporcumuz yarı finale gördüler. İlimizi en iyi şekilde temsil ederek, madalya ile ilimize dönmenin gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz bundan sonra ki şampiyonalarda daha çok çalışarak şampiyonluklar elde etmek. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz ”dedi.

Emre Can BAYRAM