Türkiye Judo Federasyonu, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Judo İl Temsilciği tarafından Zonguldak’ın ev sahipliği ile ilk kez 3.Uluslararası Madenci Kupası düzenlendi.

Şampiyona, Minikler, Süper Minikler ve Yıldızlar olmak üzere 3 kategoride başladı. 2 gün sürecek olan madenci kupasına Çeçenistan, Özbekistan, Kıbrıs, Azerbeycan, Kırgızistan ve Türkiye’den 22’ilden 500 sporcu katıldı.

Site Spor Salonu’nda yapılan şampiyona’ya, Zonguldak Vali yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi,Belediye Başkanı Muharem Akdemir, Judo Ferasyon Başkanı Sezer Huysuz, Olimpiyat Şampiyonu Hüseyin Özkan, Judo Federasyon Genel Sekreteri Mustafa Bahadır, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Judo İl Temsilcisi Kemal Çebi, antrenörler ve sporcular katıldı.

Şampiyonanın açılış töreninde, sporcular Zonguldak’ı tanıtmak amacıyla madenci bareti ve üniforması giyerek kazma küreklerle beraber, yerin metrelerce altında çalışan madencilerin ne zor şartlarda çalıştığı sergiledi. 

Ardından Judo Ferasyon Başkanı Sezer Huysuz,katkılarından dolayı  Zonguldak Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergin’e, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel’E plaket takdim etti. Öte yandan Judo Ferasyon Başkanı Sezer Huysuz, Judo İl Temsilcisi Kemal Çebi’ye ise usta kemeri olarak anılan kırmızı-beyaz kemer hediye etti. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Judo İl Temsilciliği tarafından madenci kupasına katılan takımların antrenörlerine madenci heykeli ve Devrek bastonu verildi.

Zonguldak’ın ev sahipliğinde Site Spor Salonu’nda başlayan madenciler kupasının ilk gününde bir birinden heyecanlı ve nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Özellikle süper minik ve miniklerin yapmış oldukları karşılaşmalar salonundan büyük alkış aldı.

Emre Can BAYRAM