Zonguldak Kömürspor’dan anlamlı davranış… Kırmızı-lacivertli Kulüp,  Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerine yardım amacıyla düzenlenecek özel maçta Somaspor ile karşılaşacak.

13 Mayıs 2014 tarihinde Türkiye’de yaşanan  en büyük maden faciasında yaşamını yitiren 301 maden şehidi ve aileleri unutulmayacak. 3’üncü Lig takımı Zonguldak Kömürspor ile Bölgesel Amatör Lig takımı Somaspor tüm geliri madende hayatlarını  kaybeden madencilerin ailelere bağışlanacak maçta karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 27 Ağustos Çarşamba günü Karelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak.

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkan Süleyman Caner, konu hakkında açıklama yaparak, “ Ülkece yasa boğulduğumuz faciada hayatlarını kaybeden madencilerimizin aileleri  için Somaspor ile özel bir maç yapacağız. Her iki yönetimin onayıyla yapılacak karşılaşma 27 Ağustos Çarşamba günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak. O gün stadın dolu olmasını istiyoruz. Herkesten ricamız 27 Ağustos günü işlerini güçlerini bırakarak stada akın etmeleri. Herkesi duyarlı olmaya bekliyoruz. Madenci şehri olan Zonguldak’ın ilgisinin fazla olacağını düşünüyorum” dedi.

Zonguldak Kömürspor’un Başkanı Süleyman Caner ayrıca Adana Demirspor ile maç yapamayacaklarını sözlerine ekledi

Eren ARSLANYILMAZ