Tamamı maden işçilerinden oluşan takımların boy gösterdiği turnuvada madenciler, Soma’da hayatlarını kaybeden meslektaşları için sahaya baret ve siyah bantla çıktı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Birimlerarası Futbol Turnuvası’ başladı. Kozlu Sahası’nda startı verilen ve 4’erli 3 grupta 12 takımın mücadele ettiği turnuvada ilk maçlar önceki gün oynandı.

Maden işçilerinden oluşan takımların mücadele ettiği turnuvanın açılış maçında ülkece yasa boğulduğumuz  ve Soma’da yaşanan faciada hayatını kaybeden 301 maden işçisi unutulmadı. Kartiye-3 ve Kartiye-6 takımlarını karşı karşıya getiren turnuvanın açılış maçında takımlar sahaya madenci bareti ve kollarına taktıkları siyah bantla çıktı. Madenciler aynı zamanda Soma'daki maden faciasında ölen 301 işçi anısına 'Maden şehitlerini unutmadık, unutturmayacağız' yazılı pankart açtı. Karşılaşma öncesi maden şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Maç öncesi yaşanan bu duygu yüklü anların ardından karşılaşmaya geçildi. Maç Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu’nun başlama vuruşu işle başladı. Açılış maçında kazanan Kartiye-6‘yı 3-0 yenen Kartiye-3 oldu.

“TURNUVAYI MADENCİ KARDEŞLERİMİZ ANISINA DÜZENLEDİK”

Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, geleneksel hale getirdikleri ve  bu yıl 4’üncüsünü düzenledikleri turnuvanın, Soma’da hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimiz anısına düzenlediklerini söyleyerek, “Madencilerimiz, sahaya baret ve kollarında siyah bantla çıkarak ölen maden işçilerini andı. Biz madenciliğin yorucu atmosferinden biraz olsun uzaklaşmak için 4 yıldır böyle bir turnuva düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz" dedi.