Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç tarafından dün Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon binasından spor basınına kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ve spor basını katıldı. Kahvaltının ardından Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, spor basınına açıklamalarda bulundu. Malkoç, Tertip komitesi toplamadan önce bütün kulüplerin Pazar günü maç oynamak istemesi nedeniyle saha ve hakem sıkıntısı çektiklerini vurguladı. Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, ayrıca kulüplerden gelen talepleri artık değerlendirmeye almayacaklarını ve program dâhiline çıkmayacaklarını söyledi.

“Bütün kulüpler Pazar günü maç oynamak istiyor”

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, kulüplerden gelen talepler yüzüne düzenlerinin bozulduğunu söyleyerek, “Son zamanlar kulüplerimizden gelen müsabakaların saatleri ve günleri ile ilgili talepler alıyoruz. Haftalık tertip komitesinin düzenlediği Salı günleri tüm kulüplerimizden gelen talepler, bizlerin çalışma ahengimizi bozuyor. Bu yüzden sizlerle bunu paylaşmak istedim. En azından kulüplerimizde bunları bilsin. İlimizde tesis sıkıntısı çektiğimiz aşikar. Merkezde 1 , İlçelerimizde de 1’er sahalar bulunmakta. Kulüplerimizin sayısı bir hayli fazla. Müsabakalarımızı Cumartesi ve Pazar gününü yaymak zorundayız. Bizler tertip komitesi olarak hafta 30, 40 müsabakayı tarafları fazla sıkıntıya sokmayacak şekilde, elimizde ki imkanlar ölçülüğünde sahalarımıza vermekteyiz. Fakat tertip yapacağımız günlerin arifesinde bütün kulüplerimizden yoğun bir talep geliyor. Bütün kulüplerimiz Pazar günü maç oynamak istiyorlar. Bu yüzden sıkıntı içerisine düşüyoruz. Buda bizim ve hakemler açısından sıkıntı yaratıyor. Elimizde ki hakem sayısı da belli. Cumartesi ve Pazar gününe müsabakaları yaydığımızda ortalama Cumartesi 16, Pazar günü ise 17 müsabakayı oynatmak mecburiyetindeyiz. İlimizde hakem arkadaşlarımızla Klasman hakemler il dışına çıkıyorlar hakem sıkıntısı yaşıyoruz. Bu yüzden müsabakaları Cumartesi ve Pazar gününe yaymak zorundayız.”

“Saha içi ve saha dışında disiplin olayları arttı”                                 

Saha içi ve saha dışında disiplin olaylarının arttığını söyleyen Malkoç, “Kulüplerimizden şu istediğim olacak. Salı günü ki tertip komitesinin yapmış olduğu program dahiline çıkmayacağız. Bu kulüplerden gelen talepleri değerlendirmeye almayacağım. Program yayınlandıktan sonra sıkıntı çekiyoruz. Kulüpler ben bu saatte maç oynamak istemiyorum ya da bugün oynamasam gibi talepler oluyor. Klasman hakemlerimiz il dışına gittiği için hakem hataları artıyor. Disiplin olaylarının artığını gördük. Ortalama 35 müsabakanın 24’ünde disiplin olayı var. Bundan hakemlerimizin yönetiminde kimse memnun olmadığını dile getiriyor. Ben futbolun içerisinden gelmiş biri olarak, bugüne kadar hiçbir kulübümüzün bir müsabaka sonrası bu hakem bu hafta çok iyiydi dediğini duymadım. Bizlerde hafta yapabiliyoruz. Hakem arkadaşlarımızın da empati yapmasını saha dışında yönetici ve antrenörlerimizin saha içinde ki oyuncuları hakim olması gerekiyor. Kulüp yönetici arkadaşlarımızın saha dışında daha duyarlı olmaları antrenör arkadaşlarımızın kendi işlerini yapmalarını gerekiyor. Saha dışında yönetici arkadaşlarımızın yaptıkları saha içinde futbolculara yansıyor. Bu nedenle müsabakalarda disiplin olayları arttı. Birde oyuncuların atılmasına ve ihraç olmasına neden oluyor. Örnek verirsek altyapı kategorisinde genç sporcularımız sahadan atılıyor. Saha da antrenör futbolcusuna ve bizlerde hakemlerimize sahip çıkmalıyız ”dedi.  

Emre Can BAYRAM