23 Nisan etkinlikleri kapsamında ‘Geçmişten Günümüze Miras Mangala Projesi” adı altında mangala turnuvası düzenlendi. Yüzlerce öğrencinin katıldığı turnuvada dereceye girenler ödüllerini bugün alacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında eski bir zeka ve strateji oyunu olan ‘Mangala Turnuvası’ düzenlendi. ‘Geçmişten Günümüze Miras Mangala Projesi” adı altında Zonguldak İl Özel İdaresi ile Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği turnuvaya Canpolat Pamay Spor Salonu ev sahipliği yaptı. Turnuvaya ortaokul çağında 130 öğrenci katıldı. Turnuvada derece yapanlar bugün Valilik önünde yapılacak programda ödüllerini alacak.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri Müdürü Haydar Üzülmez burada amacın unutulmaya yüz tutmuş mangalayı genç kuşaklara aktarmak olduğunu söyleyerek, “Zonguldak’ta ilk defa olacak bir turnuva yapıyoruz. Turnuvada derece yapanlara tablet bilgisayar ve  fotoğraf makinesi veriyoruz.  Aynı zamanda ilk 10’a da mangala hediye ediyoruz. Diğer tüm katılımcılara da Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bize hediye etmiş olduğu hikaye kitaplarımızı ve kalem setlerini hediye ediyoruz. Amacımız, mangalayı bu genç kuşaklara aktarıp, onlarında gelecek kuşaklara aktarmasıdır” dedi.