Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu Şenol Demir, Kömürspor’un Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yaptığı idman sonrasında, 0-0 berabere kaldıkları Hacettepespor maçı ve bu hafta deplasmanda oynayacakları Kahramanmaraşspor maçı hakkında spor kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Teknik direktör Şenol Demir, Kahramanmaraşspor’un iyi bir ekip olduğunu ancak puan ya da puanlar almak için ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerini vurguladı. 

Teknik Patron Şenol Demir, Hacettepespor’un  genç ve dinamik bir ekip olduğunu söyleyerek, “Pozisyonlar da vardı. Atabilirdik. Bizim için rakibin 10 kişi kalması avantaj olmadı. Penaltıyı bulsak, gol bulsak, çok farklı olabilirdi. Bütün işi deplasmanda yapan bir takım. 1 tane bulsaydık çözülürlerdi ”dedi.

 “Rakibin 10 kişi kalması avantaj sağlamadı”

Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu Şenol Demir, rakibin 10 kişin kalması avantaj sağlamadığını söyleyerek, “Çocuklar aslında üretmeye çalıştılar. Penaltı pozisyonu da vardı. Bence verilirdi. Onların kolay bir takım olmadığını ben biliyordum.Bir tane gol bulmuş olsak müsabaka çok farklı olurdu. Özellikle deplasmanlar da kontraya iyi çıkan bir ekip olduğunu ben biliyordum. Genç ve dinamik bir ekip olduğunu da biliyorduk. 10 kişi kalmaları bize avantaj gibi görünse de 10 kişi kaldı diye düşündüğü zaman oyuncu o zaman daha çok motivasyonu artabiliyor. Adam diyor ki eksik kaldık. O zaman daha çok koşması gerektiğini biliyor. Hata yapmamamız lazım. Yoksa yeniliriz. O zaman da motivasyonu artabiliyor. Sende de bu sefer 10 kişi kaldı. Yeneriz atarız durumu söz konusu oluyor. Pozisyonlar da vardı. Atabilirdik. Bizim için avantaj olmadı. Penaltıyı bulsak, gol bulsak, çok farklı olabilirdi. Bütün işi deplasmanda yapan bir takım. 1 tane bulsaydık çözülürlerdi ”dedi.

“Her maçımız deplasman gibi”

Devrek sahasında oynanan maçların deplasman gibi gördüğünü söyleyen Demir, “Valla Devrek sahasının kendi evimiz mi?, değilmi ben de bilmiyorum. Deplasman gibi her hafta aynı şey. Bence etkiliyor bu durumu da. Her maç bizim deplasman gibi zaten. Devrek’e 1 saat yol gidiyorsun. Amacım mazeret belirtmek değil. Kimse mazeret olarak algılamasın. Tabi ki kendi sahamızda seyircimizin önünde oynasak 5.000 kişinin önünde müsabakanın hakemine oyunculara baskı yapabiliriz. Ama Devrek sahasında tek tribünle olmuyor. Elimizden gelen mücadeleyi savaşı vermeye devam edeceğiz.”

“Puan ya da puanlara ihtiyacımız var”

Teknik direktör Şenol Demir, Kahramanmaraşspor karşısında puan ya da puanlara ihtiyacı olduklarını ifade ederek, “ Kahramanmaraşspor takımı da 24 puanda. Alta ta ki takımlarda Üsküdarspor, Tepecikspor hepsi bütün takımlar galip geliyor. O yüzden adamında 24 puanı var. Altta ki takımlar 22 puan yaptı. Adam seni yenerse 27 yapacak. Onlar için önemli bir müsabaka. Bizim içinde çok ciddi bir müsabaka. Elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız. Öyle basit değil. Ortaya mücadele koyulacak. Ama iç saha performansları iyi olan bir ekip. 5 tane galibiyetleri olan bir ekip. En son İstanbulspor’u yenen seyircisiyle birlikte agresif oynayan bir takım. Baskı kurmaya çalışan bir takım. Oradan puan almak zorundayız. İnşallah hak ettiğimiz puan ya da puanları Kahramanmaraşspor karşısında alacağız” şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM