Zonguldak Belediyespor ile Ontemmuzspor arasında Pazar günü oynanacak olan Merkez derbisi öncesi kulüp başkanları bir araya gelerek birlik beraberlik mesajları verdi. Zonguldak Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Bakır ve On Temmuzspor Kulüp Başkanı Olcay Can ve Şaban Yeten, bugün Zonguldak Belediye Kültür Merkezinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Her iki kulüp başkanı da hakemlerden dert yanarak, kritik maçlarda tecrübeli hakemlerin görev yapmasını istedi. Ardından kulüp başkanları birbirlerine başarılar dileyerek, mücadelenin saha da olduğunu ve dostlukların her zaman baki kalacağını vurguladı.

“Haklarımızın yenmemesini istiyoruz”

Zonguldak Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Bakır, gençlerle kurulu bir kadroya sahip olduklarını söyleyerek, “Zonguldak Belediyespor bu hafta On Temmuzspor ile karşılaşacak. Bizim için bu derbi maçı. Süper Amatör’de Merkez derbisi. İyi olanın kazanacağı bir maç olsun. Mücadele sahada her zaman dostluklar baki kalır. Dostluk içerisinde geçecek maçta hak eden kazansın. Bizimde puan veya puanlara ihtiyacımız var. Onların da puanlara ihtiyacı var. Şunu da söylemek istiyorum. Kaybettiğimiz maçlarda hakem hataları çok. Hakemlerimizin biraz cesur olmasını istiyoruz. Haklarımızın yenmemesini istiyoruz. Biz bu sene iddialı olmayabiliriz. Ama baktığınızda bütün kadromuzda gençlerimiz var. Biz gençlerimizle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sadece istediğimiz kimseyi küstürmesinler. İyi olan kazansın. Tüm halkımızı maça bekliyoruz ”şeklinde konuştu.   

“İki takımında puan yada puanlara ihtiyacı var”

On Temmuzspor Kulüp Başkanı Olcay Can, her iki takımında puanlara çok ihtiyacını olduğunu ifade ederek, “On Temmuzspor Kulübü olarak Zonguldak Belediyespor Kulübü Başkanı ve ayrıca Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır’ın dostluk çağırısı adına bizi buraya davet ettiği için teşekkür ederiz. Merkez’in iki güzide takımı deplasmanlı ligde mücadele etmekte. Puan durumu olarak iki takımında puanlara ihtiyacı var. Önemli olan Merkez’de olan dostluğun ve diğer takımlar arasında ki dostluğun devam etmesidir. Amacımız her şeyin puan olmadığını vurgulamak. Herkesi bu keyifli maça bekliyoruz. Şunu da burada ifade etmek istiyorum. Amatör Spor Kulüplerine yapmış oldukları yardımlardan ötürü Zonguldak Belediyesine teşekkür ederiz. “

“Kritik maçlarda tecrübeli hakemler atansın”

On Temmuzspor Kulübü olarak gençlere sahip çıkmak için ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini söyleyen Can, “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve İl Hakem Kurulu kritik maçlarda tecrübeli hakemlere görev vermesini rica ederiz. Gökçebey’de kaybettiğimiz puan hiç olmayacak bir puan. Alaplı yönetimine teşekkür ederiz. Alaplı’da hakemin sahadan iki takımı da silmesini kınıyoruz. Olayların olmadık yerlere gelmesini kulüp olarak tasvip etmiyoruz. Saha’da mücadele eden takımların ellerinden emeğin alınmasını istemiyoruz. Tanıdık torpil değil de topçuların emeklerinin ve haklarının yenmemesini istiyoruz. Bununda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve İl Hakem Kurulunun bunu gözden geçirmesini istiyoruz.  Her takım bu sene yatırımlar yaptı. Bunu da gençleri spor’a yönlendirmek amacıyla yaptı. Bizler Zonguldak Kömürspor’un altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Spor otoritelerin gerekli özveriyi göstermediğini görüyoruz. İnşallah dostluk kazansın. Ufak hesaplarlarla işimiz yok. Mahalle takımı olarak biz bu ligde kalmaya devam edeceğiz” dedi.  

Emre Can BAYRAM