‘’Merkezim her yerde’’ projesi kapsamında spor yapamayan ve gençlik merkezi faaliyetlerinden faydalanamayan gençler tespit edilerek, okçuluk, tenis, badminton, voleybol, dart, matrak ve çeşitli geleneksel oyunlardan faydalanması sağlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde başlatılan, ‘’Merkezim Her Yerde’’ projesi kapsamında spor yapamayan ve gençlik merkezleri faaliyetlerinden faydalanamayan gençler sporla buluşturuluyor.  Merkezim her yerde projesi kapsamında dün Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Gençlik Merkezi Müdürü Barış Özdemir, Gençlik Liderleri ve Gönüllü gençler, Karaelmas Şentepe Camiinde ki çocuklarla bir araya gelerek, okçuluk, tenis, badminton, voleybol, dart, matrak ve çeşitli geleneksel oyunlar oynayarak vakit geçirdi. Etkinlikler sonunda Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel ve Gençlik Merkezi Müdürü Barış Özdemir, çocuklara gençlik ve spor bakanlığının hediyelerinden takdim etti. Merkezim Her Yerde projesi adı altında gerçekleşen etkinlikler yaz boyunca devam edecek.

‘’Amacımız spor yapamayan ve gençlik merkezleri etkinliklerinden faydalanamayan gençlerin faaliyetlerden faydalanması’’

 Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel,  spor yapamayan ve gençlik merkezi faaliyetlerinden faydalanamayan gençler için bu projenin başlatıldığını söyleyerek, ‘’Gençlik Merkezlerimiz bünyesinde Merkezin her yerde projesi kapsamında farklı camilerde çocuklarımızla bir araya geliyoruz. Mahallerimizde bulunan  camilerde spor yapmaya gelemeyen Gençlik Merkezi faaliyetlerinden katılmayan çocuklarımıza faaliyetlerden faydalanması için projeyi başlatmıştık. Bugün Karaelmas Şentepe camisindeyiz. Hem Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yapılan faaliyetler gençlere yaptırılıyor. Bunların içerisinde yetenekli olan çocuklara merkeze tesislere getirilmesi sağlanacak. Bunun yanında gençlik merkezi faaliyetleri de tanıtılıyor. Devletimiz bu imkanları bize sağlamış bizlerde en ücra köşede bulunan çocuklarımızın gençlerimizin faydalanmasını da istiyoruz. Yaz dönemine kadar bu spor faaliyetleri devam edecek’’dedi.

Emre Can BAYRAM