Zonguldak’lı milli sporcu Harun Akın yaklaşık 2 yıldır forma giydiği Fenerbahçespor Kulübü’nden ayrılarak Zonguldak Belediyespor’a transfer oldu.

 Atletizm’de Zonguldak’ın yetiştirdiği önemli sporcularından olan Harun Akın daha önce 110 Engel’de Konak Belediyespor ve Fenerbahçespor Kulübü formasıyla birçok başarı elde etti. Akın’ın ayrıca Avrupa üçüncülüğü ve Dünya dördüncülüğü bulunuyor. Milli sporcu Harun Akın ve Atletizm antrenörü Erol Emral dün, Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır ile bir araya gelerek Akın’ı transfer etti. Milli sporcu Harun Akın, 12 Şubatta İstanbul’da yapılacak olan Balkan Şampiyonası’nda ve Temmuz ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Zonguldak Belediyespor formasıyla başarılar elde etmeye hazırlanıyor.

“Zonguldak Belediyespor’u en iyi şekilde temsil edecek”

Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spor’a yönlendirmek istediklerini söyleyerek, “Zonguldaklı kardeşimiz daha 18 yaşında Harun Akını Zonguldak Belediyespor’a transfer ettik. Bunun amacı gençlerimizin Zonguldak’ı temsil etmesi. Madem ki Zonguldaklı çocuklarımız başarılar elde ediyor artık Zonguldak’ı temsil edip tanıtsınlar. Artık Zonguldaklı olanlar Zonguldak’ın değerlerini sahip çıkmasını istedik. Onun için artık Harun Akın kardeşimizi Zonguldak Belediyespor’a transfer ederek lisansını çıkarttık. Bundan sonra ki müsabakalarda Türkiye Şampiyonası, Balkan Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonasında Zonguldak Belediyespor’u ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Bizden elimizden geleni yaparak ona destek vereceğiz. Antrenörümüz Erol Emral hocamızı da teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin buralara gelmesinde büyük emeği var. Bundan sonra ki yıllarda da olsun Zonguldaklı bütün futbolcularımızın 67 numaralı formasını giymesini istiyoruz. Çünkü Zonguldak olarak buna ihtiyacımız var. Önemli olan Zonguldak’ın gençlerine sahip çıkmak. Hedefimiz Zonguldaklı gençlerimizi kahve köşelerinden ve uyuşturucu belasından kurtarmak istiyoruz. Tüm belediyelerin spor’a katkı vermesini rica ediyoruz.”

“Harun, Dünya ve Avrupa çapında bir sporcu”

Atletizm antrenörü Erol Emral, Harun’un Dünya çapında bir sporcu olduğunu ifade ederek, “Öncelikle Belediye Kültür Müdürümüz Abdullah Bakır’a Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir’e ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi biz sporcuları yetiştiriyoruz. Büyük kulüpler Fenerbahçe Enka, Beşiktaş, Galatasaray gibi kulüpler sporcuları hep transfer ediyorlar. Başka illerde yarıştırıyorlar. Harun’da bizim Dünya ve Avrupa çapında bir sporcumuz bu sene Zonguldak’ta yarıştırmak istedik. Fenerbahçe Spor Kulübü’nden ayrıldık. Abdullah Bakır Müdürümüzle de görüştük. Daha önce kros takımını kurmuştuk. Daha önce de kros takımımız Batı Karadeniz Bölge birinci olmuştu. Ferdi olarak sporcumuz Doğukan Elbir birinci oldu. Tabi ki bizim üst düzey sporcumuz da vardı. Ne yapabiliriz şeklinde konuştuk. Ardından destekler gelmeye başlayınca Harun’un transferi konusunda görüşme yaptık ve şuan transferini geliştirdik. Zonguldak Belediyespor’u ve Zonguldak’ı temsilen bu sporcularımızı müsabakalarda yarıştıracağız ”dedi. 

“Başarılarımızı Zonguldak’a borçluyum”

Başarılarını Zonguldak’a borçlu olduğunu söyleyen Akın, “Zonguldak’ta yetişen bir sporcuyum. Başarılarımı Zonguldak’a borçluyum. Bugünlere geldiysem Zonguldak şehrinin sayesinde geldim. Zonguldak’ı temsil etmek istiyorum. İstanbul kulüplerinde yarıştım.  3 4 tane İstanbul kulüplerinde yarıştım. Artık Zonguldak Belediyespor kulübüne transfer oldum. Zonguldak halkını ve şehrini temsil etmek den onur duyuyorum. Belediye Başkanımıza ve Kulüp Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki başarılarımı da Zonguldak’ı temsil ederek elde edeceğim. “ ( Emre Can Bayram)