Mehmetcan Bankoğlu, 18 yaş altı milli takım seçmelerine katılacak

MİLLİLİK İÇİN İLK ADIM

 

Zonguldaklı hokeyci Mehmetcan Bankoğlu,  milli olma yolunda ilk adımı attı.  Zonguldak Demir Tenis Hokey Kulübü sporcusu Mehmetcan Bankoğlu,  takımı ile katıldığı Süper Lig maçında gösterdiği performansla 18 Yaş altı Milli takım seçmelerine katılma şansı elde etti.

************

Hokeyde çıtayı yükselten Zonguldak, milli takım düzeyinde sporcu yetiştirmeye devam ediyor. Zonguldak’ın bu branşta en başarılı takımı olan Zonguldak Demir Tenis Hokey Kulübü,  bu anlamda bünyesinde bir oyuncuyu milli takım seçmelerine gönderecek.  Zonguldaklı sporcu Mehmetcan  Bankoğlu 18 yaş altı milli takım seçmelerinde kendisini gösterecek.

MİLLİ TAKIM ANTRENÖRLERİNİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

18 yaşındaki Mehmetcan Bankoğlu, Zonguldak Demir Tenis Spor Kulübü ile katıldığı Süper Lig maçında dikkat çekti. 29 Mayıs 5 Haziran tarihleri arasında Konya’da ki müsabakalarda parlayan yıldız adayı, milli takım antrenörleri tarafından beğenildi. Lig sonrası milli takım seçmelerine alınan Mehmet Can, 25 Haziran’da Konya’da düzenlenecek 18 yaş altı milli takım ile seçmelerde yer alacak. 40 sporcunun katılacağı seçmelerde 18 sporcu milli kadroyu oluşturacak.

“HEP HAYALİMDE AY-YILDIZLI FORMA VAR”

Mehmetcan Bankoğlu,  seçmeler öncesi spor medyasının karşısına çıktı. Milli takıma seçilecek 18 kişi arasında girmek istediğini belirten Bankoğlu, “Çok heyecanlı olduğumu söylemek istiyorum. Hep hayalimde ay-yıldızlı forma vardı. Bu hayalime şok yaklaştım. Konya’da eminim ki 18 kişi arasına gireceğim. Bu yapmak içinde çok çalışacağım. Ay-yıldızlı formayı giymek inşallah nasip olur ve Avrupa şampiyonlarında oynarım. Milli formayı da başarıyla giyerim” dedi.

Emre Can BAYRAM