Zonguldak, Güreş branşında tarihinin ilk büyük organizasyonunu ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyor…  Türkiye Şampiyonası grup müsabakaları kapsamında 700 sporcu ilimize gelerek şampiyona’da boy gösteriyor. 4 gün sürecek olan müsabakalarda sıkletlerinde ilk 16’ya girenler Türkiye Şampiyonasına katılma biletini elde edecek.

Güreş Federasyonu tarafından 2018 faaliyet programı kapsamında Zonguldak’ın ev sahipliğinde ilk kez Site Spor Salonu’nda 11 yaş ve 12-13 yaş Küçük Erkekler Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonası grup müsabakaları başladı.

 Zonguldak’ın ev sahipliğinde ilk kez yapılan bu büyük organizasyonda 35 İlden 700 sporcu katıldı.  Site Spor Salonu’nda başlayan şampiyona da 30 yakın hakem titizlikle müsabakaları yönetiyor.

4 sürecek olan şampiyonanın ilk günün bir birinden nefes kesen karşılaşmalar sahne aldı. Küçükler yaptıkları karşılaşmalarla adeta minderin tozunu attı. Bazı sporcular ise kaybetmenin hırsı ile göz yaşlarını tutamadı. Kamera kaydı ile takip edilen karşılaşmalarda antrenörler bazı maçlarda itirazı ederek, kamera kaydından yardım alındı. Sıkletlerinde ilk 16’ya giren sporcular Temmuz ayında Ankara’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde edecek.

Zonguldak’tan şampiyona’da, Berat Durdu 30Kg, Ahmet Ertuğrul Demirköse 52Kg Umut Kürekçi 34Kg, Görkem Çıtlak 48Kg, Miraç Alaca 66Kg, Onur Ahmet Bodur 80Kg, Oğuhan Akar 41Kg, Muhammet Efe Yolcu 34Kg, Samet Akar 38Kg,  Abdullah Çelik Türkmen 48Kg, Çınar Cemal Altınok 48Kg’de ilimizi temsil ediyor.

Demirköse; ‘’İlk kez Güreş branşında böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz’’

Zonguldak Güreş İl Temsilcisi Varol Demirköse, ‘’Güreş branşında ilk kez böyle bir büyük organizasyonu ev sahipliği yapmanın mutluluğu yaşıyoruz. 35 ilde 700 sporcu ilimize gelerek şampiyona da boy gösteriyor. 4 gün sürecek olan şampiyona da kendi sıkletlerinde ilk 16’ya girenler Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde edecek. Bizlere her konuda destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel’e teşekkür ediyoruz’’dedi.

Emre Can BAYRAM