MİNİK HOKEYÇİLER AFRİNE MESAJ GÖNDERDİ

Zonguldak’ın tek Salon Hokey Süper Lig takımı Zonguldak Gençlik Merkezispor’un altyapı sporcuları Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’debaşlatmış olduğu zeytin dalı harekâtına destek vermek amacıyla bugün Fener sahasında, hokey çubuklarından, ‘’Afrin’’ yazarak Türk bayrağı açtı. Milli antrenör Köksal Kasım, devletimizin ve milletimizin her zaman yanında olduklarını söyleyerek, yaptıkları koreografi ile Mehmetçiklerimize moral vermek istediklerini vurguladı.  Kasım, hedeflerinin Süper Ligde kalıcı olarak milli takıma sporcu kazandırmak olduğunu söyledi. 

‘’Devletimizin ve milletimizin her zaman yanındayız’’

Milli hokey antrenörü Köksal Kasım, Afrinde ki Mehmetçiklere destek vermek amacıyla böyle bir koreografi yaptıklarını söyleyerek, ‘’Afrin’demücadele eden askerlerimizin Allah yardımcıları olsun. Onların her zaman yanındayız. Onların her zaman destekçileriyiz. Hayatına kaybeden askerlerimize Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bizde bu mücadele de Devletimizin her zaman yanındayız. Bizlerde Afrin’deMehmetçiklerimize destek vermek amacıyla bugün böyle bir koreografi yaptık’’dedi. 

‘’Altyapı da ki sporcularımıza milli takıma kazandırıyoruz’’’

Altyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kasım, ‘’Hokey çalışmalarımız devam ediyor. Okul müsabakalarımız var onlara hazırlanıyoruz. Bir Yayla Ortaokulu ve diğeri de Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Yayla Ortaokulu iler Minik ve Yıldızlarla Liselerde ise Gençlerle Okul sporları adına mücadele edeceğiz. Okullarımızı temsil edeceğiz. Üst kategoride Süper Ligde takımız var. Salon Süper Lig mücadelesinde ilimizi temsil ediyoruz. Buradan altyapıdan yetiştirdiğimiz sporcuları üst liglerde oynatıyoruz. Zaten okul taramalarımız her zaman devam ediyor. Altyapıda ki oyuncuları hokeyin temelinden başlayarak öğreterek Süper Lig ve Milli takıma kazandırıyoruz. Bu şekilde de hokey sporunu yaygın hale getiriyoruz. Burada ki en önemli şey şu. Burada ki çocuklar 2007 ve 2007 doğumlu çocuklar. Bu çocuklar 3 4 sene içerisinde Süper Ligde kendilerine yer bulacak. Çocuklara spor yaptırarak sporu sevdiriyoruz. Amacımız çocukları spora yönlendirmek’’diye konuştu. 

‘’Hedefimiz Süper Ligden düşmemek’’

Hokey antrenörü Köksal Kasım, Süper Ligde hedeflerinin düşmemek olduğunu söyleyerek, ‘’Bende aynı zamanda milli takımda görev aldım. A milli takımda ve 21 yaş altı Bay bayan milli takımlarımız da görev aldım. Bizler mücadele ederek en alt ligden aldığımı hokey takımını biz salon liginde Süper Ligi taşıdık. İlk defa da 2017 Aralık 2018 Ocak’ta 2 etaplı olan ligde mücadele örneği gösterdik. Burada çok kuvvetli takımlar vardı. Biz Zonguldak olarak ligde tutunarak ligi dördüncü olarak tamamladık. Süper Ligde mücadele etmeye tekrar hak kazandık. Seneye yine Süper Ligdeyiz. Bizim amacımız düşmemek. Spor yapmayan çocuk bırakmak istemiyoruz. Spor anlamında da çocuklara katkı da bulunmak istiyoruz. Bizlere maddi ve manevi destek veren Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel’e ve bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz’’dedi. 

Emre Can BAYRAM