Misli.com 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Zonguldakspor’un yaşadığı sıkıntılar her geçen gün daha da büyürken, Zonguldak’ın önde gelenlerinin de destek vermemesi Zonguldakspor Teknik Direktörü Mustafa Dalcı’yı çileden çıkardı. 

Özellikle yıllardır Zonguldak’ın Türkiye’ye baktığını ancak Türkiye’nin Zonguldak’a bakmadığını ifade eden Dalcı, "İlk günden beri Zonguldakspor ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu şehrin ileri gelenlerini, mülki amirlerini desteğe çağırdık.
Biz burada onurlu mücadele veriyoruz ama görmezlikten gelinmesi gereken bir durum değil. Bu şehrin, hangi parti olursa olsun, milletvekilleri, belediye başkanları, büyük iş adamları, Zonguldak’ın kötü günlerden kurtulması için ciddi anlamda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bizi yok saymamalarını istiyoruz. Destek bekliyoruz" dedi.  

MÜLKİ AMİRLERİ ZONGULDAK’I YOK SAYAMAZLAR

Zonguldak’ı yöneten insanlara söylenecek çok şeyler olduğunu belirten Dalcı, “Zonguldak’ı yöneten insanlara söylenecek çok şeyler var. Bu seçilmiş insanların bu şehre hizmet vermesi gerekiyor. Gerek sosyal proje olsun gerek manevi olsun gerek yollar olsun bir şekilde seçilen kim olursa olsun Zonguldak’a görev yapmak  için gelen mülki amirlerin Zonguldak’ı yok saymamaları lazım. Sayamazlar da…’’ dedi.

 ZONGULDAK TÜRKİYE’YE BAKTI, ANCAK TÜRKİYE ZONGULDAK’A BAKAMIYOR

Zonguldak 20 sene öncesine kadar Türkiye’ye baktı ama koca Türkiye bu şirin Zonguldak’a bakamıyor diyen Dalcı, "Ben her zaman şunu söylüyorum, Zonguldak 20 sene öncesine kadar Türkiye’ye baktı ama koca Türkiye bu şirin Zonguldak’a bakamıyor. Zonguldak’ta seçilen, siyaset yapan parti ayırmadan milletvekillerine, belediye başkanlarına, bu şehirde para kazanan iş adamlarına bir şekilde duyarlılık göstermeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.

ZONGULDAK VALİSİ ZONGULDAKSPOR’A SAHİP ÇIKMALI

Bu şehrin Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Zonguldakspor’a sahip çıkması gerektiğini belirten Dalcı, "Bu şehrin Valisi bu kulübe sahip çıkmak zorunda. Çünkü Zonguldakspor ciddi bir camia ve büyük camia. Türk futbolunun içerisinde yokluklar içerisinde de olsa her zaman saygı duyulan, sempati gösterilen bir kulüp olmuştur. Ve bu durumda olmasından dolayı herkesin üzüntü içerisinde olduğunu bu şehrin yönetenlerinin bilmesi gerekiyor. Kayıtsız kalmamaları lazım kalamazlar da kalırlarsa da bunun altında onlar da kalır. Bu halk, bu seyirci ve Zonguldak’a gönül veren insanlar mutlaka günü geldiğinde bugünleri onlara hatırlatacaktır" dedi. 

ELEŞTİRİ YAPANIN ALNINI KARIŞLARIM

"Bu takım 10 defa da mağlup olsa bu takıma hiç kimse eleştiri yapamaz, yapmaya da hakkı yok yapanın alnını karışlarım” diyen Dalcı, ‘’Dışarıdan gelen insanlarız ve bu şehre emek veriyoruz. Biz profesyoneliz bizim de bir hayat standardımız var, yaşamamız gerekiyor, geçinmemiz gerekiyor. Bunlara rağmen sesimizi soluğumuzu çıkarmadan mücadele vermeye çalışıyoruz. Şu anda da Zonguldakspor’u hiç kimse eleştiremez hiç kimsenin de eleştirmeye hakkı yoktur. Bu takım 10 defa da mağlup olsa bu takıma hiç kimse eleştiri yapamaz, yapmaya da hakkı yok yapanın alnını karışlarım" dedi. 
 
KİMSE ELEŞTİREMEZ

Eleştirilecek birileri varsa o da Zonguldak’ın önde gelenlerinin olduğunu ifade eden Dalcı, "Biz yoklukta mücadele veriyoruz kardeşim, bunun herkes farkında olsun. Yazıktır, günahtır. Bu çocukları da bu takımı da hiç kimse eleştiremez. Eleştirilecek birileri varsa Zonguldak Valisi’ni, Belediye Başkanını, Milletvekilini ve iş adamlarını eleştirecekler. Takımı hiçbir şekilde hiçbir olumsuzlukta eleştirme haklarının olmadığını net bir şekilde ifade ediyorum. Karşısında da dimdik duruyorum. Eleştiremezler kardeşim, bu takımı kimse eleştiremez. Gidecekler takımın bu durumda olmasından dolayı takıma destek vermeyen kimlerse vermesi gereken insanlar kimlerse gidip onları eleştirsinler. Bu takımın iyi oynayışını da eleştiremezler, kötü oynayışını da, eleştiremezler gol sorununu da eleştiremezler, bunu çok net bir şekilde ifade ediyorum" dedi. 

BU TAKIMI KÜME DÜŞÜRMEYECEĞİM!

Yaşanan sıkıntılar nedeniyle isyan eden Dalcı, "Yeter ya! Ayıptır. Ben 30 senedir bu işin içerisindeyim yokluğun yokluğunu gördüm. Ama ben böyle bir şey görmedim. Biz hala onurlu mücadelemize devam ediyoruz. Bu şehre destek olmuyorlar ya bu bana dert oluyor ama bende bu şehirde bu mücadeleyi vereceğim. Bu takımı kurtaracağım bu da onlara dert olsun" dedi.
Haber: Eren AŞKAR