Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından Ülker’in katılarıyla düzenlenen ‘Grassroots Günü’  Ülke geleninde 16 nokta binlerce sporcu ile buluştu.  UEFA tarafından bu yıl 25 Mayıs olarak belirlenen Grassroots Günü’nü Adıyaman, Afyon, Bitlis, Burdur, Erzincan, Hakkâri, Hatay (İskenderun), İstanbul, Karaman, Kars, Kırşehir, Mardin, Samsun’da olduğu gibi Zonguldak’ta kutlandı. ‘Çocuklar İçin Futbol’ adı altında geçtiğimiz Cumartesi günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın ev sahipliğinde yapılan ‘Grassroots Günü’nde Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Eğitim Merkezi Ankara Bölge Sorumlusu Mustafa Özer yer aldı. Futbol şenliği Zonguldak, Kastamonu ve Bartın’da Futbol Eğitim Merkezleri’nde (FEM) eğitim verilen 2001-2002 doğumlu sporcular ve antrenörlerin katılımıyla yapıldı. Son 3 yıldır Türkiye'de düzenli olarak kutlanan ‘Çocuklar için Futbol’ kapsamında ki  ‘Grassroots Günü’, Çocukların spor yapmasına, aynı zamanda eğitim almasına ve sosyalleşmesine olanak sağlayan projeler arasında yer almakta.

STARTI VALİ AYYILDIZ VERDİ

Bu önemli organizasyona Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Tahir Buyurucu ile yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, antrenörler ve sporcuların aileleri katıldı. Zonguldak Valisi Erol

Ayyıldız, maçların başla vuruşunu yaparak çocukların heyecanına ortak oldu.

SPORCULARA HEDİYELER VERİLDİ

Futbol Eğitim Merkezleri’nde eğitim alan miniklerin futbol şöleni görülmeye değerdi. Oynanan karşılaşmalar sonrası, ‘Grassroots Günü’ne katılan sporculara Ülker’in getirdiği çeşitli hediyeler verildi.

Eren ARSLANYILMAZ