Gelenekselleşen Madenciler Yol Koşusu’nda soğuk ve yağmura rağmen müthiş bir yarış yaşandı

 NEFES NEFESE

 4 Aralık Dünya Madenciler günü kapsamında her yıl düzenlenen yol koşusu bu yılda düzenlendi. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapılan ve yıldızlar/gençler kategorilerinde kız ve erkek sporcuların mücadelesi nefes kesti. Yağmurlu ve soğuk bir günde düzenlenen koşu sonrası dereceye girenlere madalya ve hediye çeki verildi.

 

*******************

 

Sporcular, madenciler anısına koştular

 Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi işbirliği ile Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda 4 Aralık Dünya Madenciler günü nedeniyle yol koşusu yapıldı.  Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yol koşusunda merkez ve ilçe okullarından olarca sporcu katıldı.  Yıldız ve gençler kategorilerinde kız ve erkek sporcuların soğuk hava ve yağmura rağmen yarıştığı koşuda büyük bir çekişme yaşandı.

Yıldız Kızlar 1500 metre, Yıldız Erkekler 2000 metre, Genç Kızlar 2000 metre ve Genç Erkekler 3000 metre yarışının ardından sporcular hava koşulları nedeniyle zaman zaman zorlansalar da parkuru tamamladılar.  Yarış esnasında baygınlık geçiren sporcular ilk yardım ekipleri tarafından tedavi yapıldı. Parkuru tamlayan sporculara meyve suyu ve kek dağıtıldı. Yarışların sonunda ilk üç dereceye giren sporculara madalya ve eşofman çeki verildi.

 “Amacımız madenciliği anmak”

Maden Mühendisleri Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, maden sektörünü sadece kazalarla anılmasını istemediklerini söyleyerek, “Her sene olduğu gibi bu yılda Maden Mühendisleri Şubesi olarak Gençlerimize çocuklarımıza Madencilik anısına düzenledik. Bugünde 4 kategoride yol koşusu düzenledik. Amacımız madencilik sektörünü kazalarla acılarla anılması değil madenciliği anlatmak için bunu düzenledik. Bunun haricinde şiir resim öykü gibi yarışmalar yaparak odamızda sergileyeceğiz.”

 

“Yeni yetenekler keşfediyoruz”

Atletizm İl Temsilcisi Erol Emral, yol koşuları sayesinde yeni yetenekler keşfettiklerini ifade ederek, “Maden Mühendisleri odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçıya teşekkürler ediyoruz. Onların sayesinde yeni yetenekleri keşfetme başlıyoruz. Sporcularımıza da maddi manevi destek veriyorlar. Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler, Genç Kızlar ve Genç Erkekler olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirdik. Fener parkurunda yapacaktık ama oralar dolu olduğu için bu şekilde gerçekleştirdik” dedi.

 

Emre Can BAYRAM

 

Dereceye giren sporcular şu şekilde;

 

Yıldız Kızlar(1500 metre)

1-Zümre Naz Demir(Yayla İlköğretim Okulu) 2-Miray Aktop(Yayla İlköğretim Okulu) 3-Nazlı Karnal(Yayla İlköğretim Okulu)

Yıldız Erkekler(2000metre)

1-Eren Karaca(Cengiz Topel İlköğretim Okulu) 2-Gökmen Arı(Cengiz Topel İlköğretim Okulu) 3-Ceyhun Karaca(Cengiz Topel İlköğretim Okulu)

Genç Kızlar (2000 metre)

1-Aleyna Satan(Zonguldak Kız Teknik Anadolu Lisesi) 2-Gaye Çakmak(Zonguldak Kız Teknik Anadolu Lisesi) 3-Şevval Süzer (Zonguldak Kız Teknik Anadolu Lisesi)

Genç Erkekler (3000metre)

1-Batıkan Elbir(Zonguldak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi) 2-Doğukan Elbir(Zonguldak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi) 3-Emin Kerem Erkadan(Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi)