Zonguldak Süper Amatör Ligin zirvesinde Alaplı Belediyespor fırtınası esiyor. Lacivert-sarılı takım, 8’inci hafta mücadelesinde zirve yarışında en ciddi rakibi olan Gelikspor’u 4-2 gibi net bir skorla yendi. Bu maç öncesi Gelikspor ile 3 olan puan farkını 6’ya çıkaran lacivert-sarılı takım, şampiyonluk yarışında çok önemli bir avantaj yakaladı. 22 puanla ligin zirvesinde yer alan Alaplı Belediyespor, geçtiğimiz sezon Devrek Belediyespor’a kaptırdıkları şampiyonluğu bu sezon elde etmeyi hedefliyor.

ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI ERKEN BAŞLADI

Geçen sezonu 52 puanla  şampiyon tamamlayan Devrek Belediyespor ile amansız bir yarışa tutuşan Alaplı Belediyespor, bu yarışın 1 puan geride tamamlamıştı. 51 puanla sezonu tamamlayan Lacivert-sarılı takım, kıl payı kaçan şampiyonluğu bu sezon  kazanmak  istiyor. Bu hedef doğrultusunda yoluna emin adımlarla ilerleyen Alaplı,  en yakın rakibi Gelikspor’a 6 puan fark attı. Yenilmezlik serisini 8 maça taşıyan Gökmen Başoğlu ve öğrencileri, camiaya şampiyonluk yolunda büyük umut aşıladı. Taraftarlarında havaya girmesiyle birlikte şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı.

Eren ARSLANYILMAZ

 

22 attı, 5 yedi

 

Alaplı Belediyespor, 8 hafta sonunda 22 golle birlikte en fazla gol atan takım sıralamasında Gelikspor ile zirveyi paylaşıyor. Skorer takım olma yolunda ilerleyen Alaplı Belediyespor, en az gol yiyen takım sıralamasında da zirvede. Lacivert-sarılı takım bu kulvarda da zirveyi Akınspor ile paylaşıyor. İki takımda 8 haftada kalelerinde 5 gol gördü.

 

 

Süper Amatör Lig’de bu hafta neler oldu

 

İLK 7 HAFTAYI SOLLADI

Süper Amatör Ligin 8’inci haftası bol gollü geçti. Bu haftada oynanan 6 karşılaşmada fileler tam 26 kez havalandı. Atılan gol sayısı bakımından ilk 7 haftayı geri bırakan 8’inci haftada maç başına 4,3 gol ortalamasına ulaşıldı.  En farklı galibiyeti Çaydeğirmeni Belediyespor’u 4-0 yenen Akınspor alırken, bu hafta en gollü geçen karşılaşma 4-3 sona eren Bayatspor-Polisgücüspor maçı oldu.

EV SAHİPLERİ KAZANDI

Oynanan 6 karşılaşmanın 5’ini ev sahibi takımlar kazandı.  Akın,  Çaycumaspor, Alaplı Belediye, Gökçebey ve Bayatspor ev sahibi avantajını kullanarak sahadan 3 puanla ayrıldı. Bu takımlarla oynayan 5 deplasman takımı ise evine eli boş dönerken, sadece bir müsabakada eşitlik bozulmadı ve taraflar hanesine birer puan yazdırdı.

 

HAFTALAR SONRA GÖKÇEBEY!

Sezon öncesi iddialı bir takım kurmasına rağmen aldığı başarısız sonuçlarla zirvenin uzağında kalan Gökçebey, haftalar sonra kazandı. Mavi-beyazlı takım, 4 haftalık bir aranın ardından Kepez’i 3-0 yenerek puanını 13 yaptı ve 5’inci sırada haftayı kapattı. Gökçebey, 4 haftalık periyotta 3 yenilgi ve bir beraberlik almıştı.

ÇAYCUMA’NIN ÇIKIŞI DEVAM EDİYOR

Ağırlıklı olarak genç isimleri kadrosunda bulunduran  Çaycumaspor’un çıkışı bu haftada sürdü. Çaycuma derbisinde İstasyon Gemicilerspor’u 3-1 yenen lacivert-sarılı takım, üst üste 3’üncü maçını kazandı.  Sürprizleri  seven Çaycumaspor son 3 haftada  Kepez’i, Gelik’i ve  İstasyon Gemicilerspor’u yenerek  13 puanla Play-Off potasına dayandı.

ALT SIRALARDA HEYECAN HAD SAFHADA

Üst sıralarda durum böyleyken, alt sıralarda ise heyecan had safhada, 8’inci hafta sonunda 9 puanlı Çaydeğirmeni averajla 10’uncu, 5 puanı buluna Bayatspor 11’inci, 3 puanlı İstasyon Gemicilerspor 12’nci ve son sırada yer alıyor

 

 

Toplu sonuçlar

Akın-Çaydeğirmeni :  4-0

Çaycuma-Gemiciler: 3-1

Alaplı Belediye-Gelik: 4-2

Gökçebey-Kepez : 3-0

Kilimli-Kozlu : 1-1

Bayat-Polisgücü: 4-3

 

Gelecek hafta

 

Kepez-Polisgücü

Gelikspor-Gökçebey

Gemiciler-Alaplı Belediye

Çaydeğirmeni-Çaycuma

Kozlu Belediye-Akınspor

Kilimli Belediye-Bayatspor