Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve gençlere kaliteli, eğlenceli bir ortam sunan Kilimli Gençlik Merkezi Osmanlı Cenk Sanatı kapsamında gençler için turnuva düzenledi. Büyük çekişmeye sahne olan turnuvanın şampiyonu ise Arda Alper oldu. Kilimli Gençlik Merkezi personeli ve gönüllü üyeleri bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirterek kendine güvenen gençleri Kilimli Gençlik Merkezi’ne davet etti.
Kilimli Gençlik Merkezi gençlere çağrıda bulunarak şu mesajı gönderdi: “Gençlerimiz Osmanlı Cenk Sanatı Matrak Oyunu ile tanıştı. 12 gencimizin katıldığı Osmanlı Cenk Sanatı Matrak Oyunu Turnuvasının Kazananı; Arda Alper oldu.
Matrak oyunu, Osmanlı döneminde sarayda şehzadelere küçük yaşlardan itibaren birebir Savaş taktiklerini öğrenmeleri düşmana korku salmaları ve küçük yaşta güçlenip iyi bir savaşçı asker komutan olmalarını sağlayan eğlenceli bir oyundur.
Matrak Oyununda amaç, rakibin kafasına matrakla dokunmaktır. Her dokunuş bir puan değerindedir. Sert vurmak yasaktır. Rakibe kalkanla vurmak, oyun aleti veya koruyucu malzemesi yere düşen rakibe vurmak yasaktır.
Gençliğin ikinci evinden Herkese hayırlı geceler ve Hayırlı kandiller diler, kendine güvenen gençlerimizi Gençlik Merkezimize davet ediyoruz”