Sınav Temel Lisesi, bu yıl ki ‘’farkındalıködülünü’’, 285 resmi maçta hiç kırmızı kart görmeyen Zonguıldakspor’un başarılı stoper oyuncusu Okan Duran’a vermeye karar verdi. 

Zonguldak’ta 3 yıldır faaliyet gösteren Sınav Temel Lisesi Okul Müdürü Vecdi Ilgın ve Okul Meclis Başkanı Lüset Değirmenci, topluma mahal olmuş kişileri bularak farkındalık yaratmak amacıyla ödüllendirilmesine karar verdi. Okul Meclis Başkanı Lüset Değirmenci, geçtiğimiz günlerde Ziraat Türkiye Kupası maçında olaylar nedeniyle yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş maçını farkındalıkyaratmak amacıyla konuyu okul meclisine taşıdı. Okul Müdürü Vecdi Ilgın ve Okul Meclisi Başkanı Lüset Değirmenci spor’da farkındalık yaratmak amacıyla Zonguldakspor’da ki futbolcular üzerinden araştırmalara yaptı. Araştırmalar sonucunda Zonguldakspor’da formaya giyen 28 yaşında ki stoper oyuncusu Okan Duran’ın 285 resmi maçta direk veya  çift sarıdan kırmızı kart görmediğini gördü. Okul Müdürü Vecdi Ilgın ve Okul Meclis Başkanı Lüset Değirmenci, gençlere örnek olmak amacıyla bu yıl ki farkındalık ödülünü Okan Duran’avermeye karar verdi. Okul Müdürü Vecdi Ilgın ve Meclis Başkanı Lüset Değirmenci  Duran’ınfarkındalık ödülünü Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadyumun da oynanacak olan Şanlıurfa maçında verecek.

Sınav Temel Lisesi Müdürü Vecdi Ilgın; ‘’Toplumun her alanında farkındalık yaratan kişileri ülke gündemine taşıyacağız’’

Zonguldak Sınav Lisesi Müdürü Vecdi Ilgın, topluma her alanında farkındalık yaratan kişileri bularak ülke gündemine taşımak istediklerini söyleyerek, ‘’Bizim öğrenci bazında projelerimiz içerisinde, özellikle Zonguldak ilinde farkındalık yaratarak, bu farkındalıkları ülke genelinde duyurarak öne çıkarma gibi bir düşüncemiz ortaya çıktı. Bu farkındalıksadece sporla ilgili değil toplumun her alanında da farkındalık yaratan kişileri bulup toplumu maaletmek gibi bir düşüncesi içerisindeyiz. Bu konuyu öğrenci meclisimizle değerlendirip bir ödül oluşturduk. Bundan sonra da bu geleneksel hale gelecek. Her yıl farkındalık yaratanları ödüllendireceğiz. Buna öğrenci meclisimiz karar verecek’’dedi. 

Ilgın; ‘’Okan Duranın 285 resmi maçta ne direk ne de çift sarıdan kırmızı kart görmemesi gençlere örnek oldu’’

Zonguldakspor’lu futbolcu Okan Duranın 285 resmi maçta ne direk ne de çift sarıdan kırmızı kart görmemesi gençlere örnek olduğunu  ifade eden Ilgın,’’Bu yılda bunla ilgili çalışmalara başladığımızda gündemimize sporda şiddet oturdu. Türkiye gündemini bu olay çok meşgul etti. Son olaylı maçta. O nedenle bu konuya ağırlık verdik. Zonguldakspor’u incelemeye aldık biz. Zonguldakspor’da ki futbolcuları incelemeye aldık. Bura da çok ilginç bir şeye rastladık. Zonguldakspor’da stoper mevkiinde oynayan Okan Duran’ın 285 resmi maç oynamasına rağmen ne direk ne de çift sarı karttan kırmızı kart yemediğini gördük. Bu gençlere de örnek oluşturdu. Meclisi oluşturan genç arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Bunu gündeme aldık. Arkadaşlarımızın da onayıyla bu sene ki farkındalık ödülünü Zonguldakspor’lu oyuncu Okan Durana vermeyi uygun gördük’’diye konuştu.  

Vecdi Ilgın; ‘’Duranın plaketini ve ödülünü Şanlıurfa maçında vereceğiz’’

Zonguldak Sınav Lisesi Müdürü Vecdi Ilgın, Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda oynanacak olan Şanlıurfa maçında Okan Durana plaketini ve ödülünü vereceklerini söyleyerek, ‘’Gerek saha içerisinde ki gerek saha dışında ki davranışları bura resmi maçta ihlal görmemesi en önemli noktaydı. Bu futbol yaşantısıyla Okan Duran’ın çok büyük bir örnek olduğunu düşündük. Bu ödülü kendisine laik gördük. Ödüllü Pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız Şanlıurfa Maçında Okan Duran’a vermeye düşünüyoruz’’şeklinde konuştu. 

Okul Meclis Başkanı Lüset Değirmenci; ‘’285 resmi maçta kırmızı kart görmemiş futbolcunun ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum’’

Zonguldak Sınav Lisesi Okul Meclis Başkanı LüsetDeğirmenci, ‘’Bende bir sporcu olarak iyi sporcuların ödüllendirilmesi yüceltilmesi gerek. Aynı zamanda sporcuyu sporcu yapan şey karakteri ve kişisel özellikleridir. Bu şekilde de başarı kaçınılmaz olacaktır. Bence de bu kadar maça çıkmış ve kırmızı kart görmemiş futbolcunun böyle güzel başarılar göstermesi ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben 5 yıldır voleybol oynuyorum. 2 yıl boyunca da takım kaptanlığım oldu. Arkadaşlarımla çok güzel başarılarım oldu. Bu başarıların ödüllendirilmesi çok güzel bir duygu. Bir sporcuyu daha çok spora bağlayarak yüceltiyor. Bu gerçekten çok güzel bir duygu’’dedi. 

Emre Can BAYRAM