Okan Eken’in takımdan ayrılmasıyla birlikte  forvete takviye yapmayı planlayan kırmızı-lacivertli yönetim, arayışlara başladı. Bu konu üzerinde yoğun bir mesai harcadığı öğrenilen kırmızı-lacivertli kulübün, bir diğer bilgiye göre, transfer listesinde birkaç forvet yer alıyor.

KAMP KADROSUNDA YOK

Okan Eken’in ayrılması üzerine harekete geçen Zonguldak Kömürspor, sezon başında transfer etmeyi düşündüğü ancak anlaşamadığı forvet Tahir Babaoğlu’nu yeninden gündemine aldı. Sezona başında  Kırmızı-lacivertli takımla anlaşamayarak Amedspor’un yolunu tutan 25 yaşındaki forvet oyuncusu Diyarbakır temsilcisi ile yollarını ayırdı.  Diyarbakır ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan Tahir, Amedspor’un Antalya kampı kadrosuna alınmadı.

GÖZTEPE PATENTLİ

İzmir Konak doğumlu olan forvet oyuncusu, futbola 2004 yılında ülkenin köklü kulübü Göztepe’de başladı. Sarı-kırmızılı takımın çeşitli yaş gruplarında forma giyen Tahir, 2009 yılında profesyonel oldu.  Bu tarihten itibaren gelişimi için çeşitli takımlara kiralanan forvet, Afyonkarahisar, Aydın 1923, Gümüşhanespor, Kayseri Şekerspor ve Payasspor forması giydi. 2015 yılında Göztepe ile bağlarını koparan Tahir, Sarıyer, Aydın 1923  ve son olarak Amedspor forması giydi.

Eren ARSLANYILMAZ

13 maçta 535 dakika süre aldı

Zonguldak Kömürspor’un sezon başında kadroda görmek istediği Tahir Babaoğlu, 2017-2018 sezonunda kendini 2 yıllığına Amedsporlu yapan imzayı atmıştı. Amedspor’da Ahmet Akcan’ın gelişiyle fazla forma şansı bulamayan Tahir, Diyarbakır takımı ile yollarını ayırdı. Amedspor’da şans bulduğu 13 maçta 535 dakika süre alan  25 yaşındaki futbolcu,  gol sevinci yaşayamadı.

Kariyeri boyunca 56 gol attı

Zonguldak Kömürspor’un transfer listesinde olduğu öğrenilen Tahir Babaoğlu,  2004 yılında başladığı futbolculuk kariyerinde 7 takımın formasını giydi. Bu takımlarda U18  ve Deplasmanlı Gençler Ligi olmak üzere Türkiye Kupası, TFF 3’üncü Lig, TFF 2’nci Lig’de toplam 205 maça çıkan Tahir, 56 gol kaydetti.

Tahir Babaoğlu’nun kariyeri

Türkiye Kupası: 13 Maç/1 gol

TFF 3. Lig: 70 Maç/17 gol

TFF 2. Lig: 90 Maç/13 gol

Deplasmanlı Gençler Ligi: 14 Maç/10 gol

U18 Ligi: 18 Maç:/15 gol