Abdullah Bakır, Alaplı maçı sonrası çıkan olaylar hakkında işte bu yorumu yaptı 

Ölümü hissettik 

Zonguldak Belediyespor  Kulüp Başkanı Abdullah Bakır,  yönetim, teknik heyet  ve futbolcular, Alaplı Belediyespor  maçı sonrası yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.  Önder’in atılan sert bir cisimle burnunun kırılmasına yol açan olayları sert bir şekilde kınayan Kulüp Başkanı Abdullah Bakır, futbolcularının ölümle burun buruna geldiğini belirtti ve yaşananların Türk futboluna yapılan bir ayıp olduğunu söyledi.  Basın açıklamasında yönetim kurulu üyesi Nejat Uludüz, antrenör Ahmet Terzi ve yardımcısı Akın Gülal yer aldı.

“TÜRK FUTBOLUNA,  ZONGULDAK SPORUNA YAPILAN BİR AYIPTIR”

Alaplı’da  yaşananların Belediyespor’a değil, Türk Futboluna ve Zonguldak sporuna yapılan büyük bir ayıp olduğunu söylediği konuşmasında, “sadece futbol değil çeşitli branşlarda 300 sporcuyu bünyemizde bulunduruyoruz. Futbol takımı da bizim gözbebeğimiz. Bu sezon genç futbolcularla çıktık. Ama ne yazık ki her maçta hakem hataları da oluyor. Biz bu hakem hatalarına da göz yumduk. Biz buraya gelen takımları çiçeklerle karşılıyoruz. Yenilsek de hepsini tebrik edip gönderiyoruz. Ama son olanlar sadece Belediyespor’a değil Türk Futboluna,  Zonguldak sporuna yapılan bir ayıptır. Ben 3 gün önce her yere yazı yazıyorum, o şekilde bile önlem alınmıyor.

“ÖLÜM KORKUSU YAŞADILAR”

“Hadi oradan da geçtim, Alaplılı yöneticiler, Belediye Başkanı da dahil, hiç kimse kusura bakmasın, hiç biri bizi ilgilendirmez. Benim futbolcumu, benim hocamı tehdit eden şerefsizler aramayacaklar. Milletvekiline ya da başka yere, nereye istiyorlarsa gitsinler. Burası Zonguldak Belediyepsor Kulübü. Spora siyaseti karıştırmasınlar. Benim çocuklarım ölümden dündüler. Ölüm korkusu yaşadılar. Herkes haddini bilecek. Yoksa bildirmesini biliriz. Biz Zonguldak çocuğuyuz. Biz centilmence mücadele ediyoruz, herkeste aynı şekilde davransın. Emniyette görevini yapsın. Kimse bizi Karamürsel sepeti zannetmesin. Herkese cevabını veririz.”

 

NEJAT ULUDÜZ: BİR FUTBOLCU BIÇAK ALARAK CANIMIZA KASTETMEYE ÇALIŞTI

 

Kulüp yöneticisi Nejat Uludüz’ün açıklamaları ise  Futbol terörizminin hangi boyuta taşındığını bir kanıtı.  Çıkan olaylar ve yapılanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Uludüz,  “Maçtan sonra olanlar, bir devlet memuruna yakışmayacak hareketler. Bunlarla ilgili dokümanları topladık. Alaplı emniyetiyle iletişime geçtik. Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bir devlet memuru ve herkesin arkasında namaz kıldığı imam lakaplı sporcu. Bu sporcu profesyonel futbolculuk yapmış. Aynı zamanda Devrek, Gökçebey, Kozlu gibi takımlarda da oynamış bir sporcu soyunma odasından bıçak alarak canımıza kastetmeye çalıştı. Polisler olmasa bizi öldüreceklerdi. En çok üzüldüğüm durum ise şu. Bütün yöneticilerde orada.  Kulübemizin tekmelendiğini görüyorlar ve yöneticiler orada öylece oturuyor. Yazıklar olsun. Bunları hak etmedik. Bunlar çok ucuz işler. Bende 20 kişiye alkol aldırıp salarım o zaman milletin üzerine. Böyle bir şey olabilir mi? Her maçta tribünlerde içki içiyorlar.” dedi.