Takım düşme potasındayken  o ön plana çıktı… Attığı gollerle bir takımın kaderini değiştirdi.  Belki şuan o formayı giymiş olsaydı farklı şeyler söylenebilirdi.  Bitime 3 hafta kala yönetim ile yaşanan anlaşmazlık sonucu o da diğer arkadaşları gibi kulüpten ayrılmak zorunda kaldı.  O takımın ismi  Kozlu Belediyespor ve o futbolcu Emrecan Özbay…

Yeşil-beyazlı forma ile kariyerinde zirve yapan genç oyuncu Emrecan Özbay, bu sezon değme forvetlere taş çıkarır bir performans sergiledi.  Orta sahanın sağ kanadında oynamasına rağmen Kozlu Belediyespor’da 23 maçta 10 gol kaydeden genç oyuncu, şimdiden bir çok takımın transfer listesine girdi. Henüz sezon bitmeden transfer teklifleri aldığını öğrendiğimiz Emrecan Özbay, arkadaşımız Emre Can Bayram’a çok özel ve çok samimi bir röportaj verdi. Kozlu Belediyespor’da neler oldu? Herkesin bildiği sorunları o durumları yaşayan bir isim olan Emrecan Özbay’dan dinleyin… Daha bitmedi; performansında ki çıkış, yeni sezon planlamaları ve baraj maçı hakkında düşüncelerini paylaşan genç futbolcu, hangi duruma çok üzüldüğünü ve örnek aldığı isimleri söyledi.

 

 “BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN 10 GOL ATTIM”

Kozlu Belediyespor’da harikalar yaratan Emrecan Özbay, başarılı bir sezon geçirdiğini söyleyerek, “Performansımı ekstra çalışmalara ağabeylerimin bana vermiş olduğu destek ve hocalarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda idmanlarımızın etkisine bağlıyorum. Ekstra güçlenmeler. Takımımızın uyumu. İyi dinlendik iyi beslendik. Performansımın iyi olduğunu düşünüyorum. Bitime 3 hafta kala bütün olumsuzluklara rağmen 10 gol attım. Gollerimde etkili puan alıcı gollerdi.”

 “KOZLU BELEDİYESPOR’UN GENÇLERİNE GÜVENİYORUM”

Baraj maçında gençlerin Devrek Belediyespor’u yenecek güçte olduklarını ifade eden Emrecan Özbay, “tamda ağabey-kardeş olarak takım olmuştuk. Devrek Belediyespor’u yeneceğimize inanıyordum. Herkes inanıyordu. Bundan hiçbir şüphemiz yoktu. Şimdi bir ilçenin yükü gençlerin omuzunda.  Tek maçlar hiçbir zaman belli olmaz.. Ben gençlere de güveniyorum Kozlu forması önemli bir formadır. Kozlu forması herkese nasip olmaz. Kozluspor 50 bin nüfuslu bir ilçenin takımıdır. Ben inanıyorum ki gençler bunu başaracaklar. O güce sahipler. Ama tecrübesizler. Çok mücadeleciler. Ben tek maçları her zaman zor bulmuşumdur. Ben yine de güveniyorum.  Hep Kozluspor forması için savaştık. Bizler küme düşme potasından çıkarak iyi bir noktaya gelmiştik. İnşallah gençlerimiz bunu başaracaklar. “ dedi.

“RAHMETLİ ERTAN ŞAHİN’İN VASİYETİNİ YERİNE GETİREMEYECEĞİZ”

Genç oyuncu Emrecan Özbay, vefat eden Kulüp Başkanı Ertan Şahin’in bir vasiyeti olduğunu söyleyerek, “Belediye Başkanımızın hocamıza vermiş olduğu bir vasiyet var. “Hocam bu takım ligde kalsın. Takımı ligde bırakın ”dedi.  Ben en çok da buna üzülüyorum. rahmetli Belediye Başkanı Ertan Şahin’in vasiyetinden birini gerçekleştiremeyeceğiz. Buna üzülüyorum. Keşke aldığımız yerde bırakabilseydik. En büyük üzüntüm bu.” Şeklinde konuştu.

“PROFESYONEL VE AMATÖR TAKIMLARDAN TEKLİFLER VAR”

Profesyonel ve Amatör takımlardan teklifler aldığını söyleyen Özbay, “Benim hedefim il dışında oynamak. Henüz sezon bitmedi ama arayan çok.  2’inci Lig, 3’üncü takımlar var. Ayrıca Amatör takımlarda istiyor. Liglerin bitmesini bekliyorlar. İnşallah il dışında ‘67’ forma ile ilimizi temsil etmek istiyorum. Ama şehrimizin takımları her zaman önceliğim ”dedi.

“ZONGULDAK ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKILMIYOR”

Emrecan,  kendilerine fazla değer verilmediğinden mustarip… Zonguldaklı futbolculara kendi memleketlerinde sahip çıkılmadığını belirten genç oyuncu,  “Şunu da söylemek istiyorum hiçbir zaman Zonguldak çocuğuna sahip çıkılmadı. Zonguldak çocuğu her zaman arka planda kalmıştır. Çoğu arkadaşımızın da önü kesilmiştir. Zonguldaklıya değer verilseydi eğer belki de böyle olmazdı. İyi bir teklif almadığım sürece Zonguldak’ta futbol oynamayı düşünmüyorum” dedi.

“VOLKAN YAYIN’IN VE METİN KUDUN’UN HAKKI YENMEZ”

Kozlu Belediyespor’un eski antrenörü Volkan Yayın ve Metin Kudu’nun kendisine çok  büyük emeği olduğunu ifade eden Özbay, “Yüksel Açıkgöz hocanın döneminde oynadığımızda bazı eksiklerimiz vardı. Çalışma arzularımız hep eksikti. Hep Zonguldak çocukları vardı. Ben Yüksel hocamızın döneminde ki performansımızı Volkan hocanın döneminde olmadığını düşünüyorum. Volkan hocanın döneminde ki performansın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Devre arasında oyuncular dağıldıktan sonra idmana sadece 5 kişi çıkarttı. Transfer sezonun bitime 1 hafta kala yeni bir takım kurdu. Bu takım kümede kalmayı başardı. Metin hocanın ve Volkan hocanın hakkı yenmez. “

“KÜÇÜKLÜĞÜMDE SUAT AĞABEYİ ÖRNEK ALIRDIM”

23 yaşındaki genç futbolcu Emrecan Özbay,  örnek aldığı futbolcuların ismini verdi. Genç oyuncunun örnek aldığı ve beğendiği oyuncular ne Dünya starları ne de bir başkası… Emrecan, stil olarak kendisini Suat Kerçin’e benzettiğini söyleyerek, “Suat ağabey stilinde de bir futbolcuyum. Küçüklüğümde hep Suat ağabeyi örnek alırdım. Kaan Demircan da öyle. İkisi de çok değerli ve tecrübeli futbolcular” şeklinde konuştu.

“CEBİMİZDE PARAMIZ OLMADIĞI İÇİN ARKADAŞLARIMIZI  KAFETERYAYA  GETİREMİYORDUK”

Kozlu Belediyespor’daki  yaşanan gelişmeleri aktaran Özbay,  “Bizim sıkıntılarımız sezon başından beri vardı. Bizim alacaklarımızın ödenmemesi, veya maaşlarımızın ödenmemesinde sıkıntılar vardı. Başkanımızın rahatsızlığından dolayı kulüple fazla ilgilenilmedi. Devre arasına kadar sıkıntılarımız oldu. Paralarımız verilmedi. Biz devre arası 5 kişi kaldık. 5 kişi takımda kalmamıza rağmen hocamızın yeni transferleri vardı. Çok iyi bir uyum sağladık ve takım olduk. Takım olma yolunda ilerledik. Biz maçı bile sadece maç gününde düşünüyorduk. Maç gününe kadar sadece paramızı düşünüyorduk. Dışarıdan gelen arkadaşlarımızı cebimizde paramız olmadığı için kafeteryaya  getiremiyorduk. Ondan sonra bazı gelişmeler yaşandı. Bizim alacaklarımızı istememiz, başkanın sert girişimleri takımı lav ediyorum demesi üzerine bu gelişmeler yaşandı. Biz isterdik ki  sonuna kadar mücadele edelim. Hocamızın istifası sonrasında bizlerde bıraktık. Takımı yalnız bırakmak istemezdik ama anlık gelişmeler” dedi.

“BİR SÖZÜYLE BİZİ SİLEN BAŞKAN, ALACAKLARIMIZI DA VERMEZ”

Genç oyuncu Emrecan Özbay, alacaklarının verilmeyeceğini düşündüğünü belirterek, “Hakkım olan parayı her zaman istemişimdir. Ben sezon başında beri bu takımdayım. Sezon başından beri bu takım ne çektiyse bende çektim. Alacaklarımı istiyorum ama verilmeyeceğini de biliyorum. Çünkü başkan bir sözü ile bizi sildi. Bir sözüyle bizi silen bir başkan bizim alacaklarımızı da vereceğini düşünmüyorum. Ayrıca sözün başından beri bir kez olsun maç primi almadık.Bizlere Salı günü, Cuma günü diye diye sezon başından beri aynı şeylere söylemlerde bulundukları için inanmadık.Verilen sözler tutulmadı. Başkan Kerim Yılmaz yeni kulüp başkanı olmadı. Sezon başından beri bizimleydi. Başkanın vermiş olduğu sözleri o gelip bizlere söylemişti. Köprü vazifesi kurmuştu. Alacaklarımızı o hafta içi istemiştik. En azından sizlere şu kadar vereceğiz bile denmedi ”şeklinde konuştu.

*****Genç oyuncu Emrecan Özbay, hedeflerini, yeni sezon planlamalarını ve Kozlu Belediyespor cephesinde yaşananları arkadaşımız Emre Can Bayram’a anlattı.

 

*****Yeşil Beyazlı formayla çıktığı 24 maçta 10 gol atarak, Kozlu Belediyespor’un sezon boyunca gol yükünü çeken genç oyuncu Emrecan, Özbay, başarısının en büyük etkeni eski teknik direktörleri Volkan Yayın ve Metin Kudu olduğunu vurguladı.