İki kulvarda mücadele etmenin zorluğuna değinen Şenol Hoca,  önceliğinin lig olduğunu vurguladı

 

ÖNCELİK LİG

Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü yaklaşan yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. İlk hedeflerinin ligde kalmak olduğunu söyleyen Kırmızı-lacivertli hoca, İki kulvarda mücadele etmelerinin kendilerini sıkıntıya sokacağını ve bu nedenle Türkiye Kupasına sıcak bakmadığını söyledi.

*************************

Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu Şenol Demir, 3 Eylül’de başlayacak yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu.  Cuma günü sona eren Kızılcahamam kampını değerlendiren kırmızı-lacivertli hoca, aynı zamanda 2’nci Tur’dan başlayacakları Türkiye Kupası hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Yeni sezonda koşan mücadele eden bir takım olacaklarını söyleyen Demir, iyi bir ekip olduklarını belirtti.

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, ilk hedeflerinin ligde kalmak olduğunu ve Ziraat Türkiye Kupasına sıcak bakmadığına ifade etti.

 “İYİ BİR EKİP OLUŞTURDUK”

Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu Şenol Demir, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyleyerek, “Kamp çalışmalarımız gayet iyi gitti. Sezon başından beri yapmış olduğumuz Kızılcahamam ve Bolu’da kamplarını bitirdik. Eksiklerimizi gördük. Hazırlık maçlarında İyi şeylerde oldu,  zaman zaman hatalarımızda oldu. Çocukların isteğinden çalışmalarından bir sıkıntımız yok. Gerçekten çocuklar bu kamp dönemlerinde iyi çalıştılar, performanslarından memnunum. Zonguldak Kömürspor olarak inşallah iyi bir ekip oluşturduk. Gerçekten geçen seneki ekibin üzerine daha çok koşan daha çok mücadele eden kazanma azmi olan ve kolay kaybetmeyen bir Zonguldak Kömürspor göstermeyi planlıyoruz. Hazırlık maçlarında sonuçlar çok çok önemli değil. Dengeli bir takım düzeyinde gidelim. Hemen iki maç alıp şampiyonluk havalarıyla değil daha dengeli oturaklı olalım. Ne yaptığını bilen geleceği realiteyi elinden kaçırmayan her şeyi gerçekleri ortaya koyan bir yapıyla hareket edeceğiz.”

“KİM FORMAYI HAKKEDİYORSA O OYNAYACAK”

Takımdan ayrılan Safa Yıldırım hakkında açıklama yapan Demir,  “Safa’nın gitmesi kendi tercihi. Burası Zonguldak Kömürspor. Zonguldak Kömürspor’da ikinci ligde oynayacaksın. Tercihin başka yerdense boğazını sıkarak oynatamam.  Buraya gelen transferleri ilk on birde oynayacak ya da doksan dakika oynayacak diye bir anlaşma söz konusu olamaz. Geldik baktık değerlendirdik. Başka arkadaşlarımızı da görme şansımız olacak. O arada oynayamayacağını düşündüğü için yönetimi bildirmiş. Erzincan oraya gitmeyi tercih etmiş. Burada kimseye oynatma garantisi veremeyiz. Burası Zonguldak Kömürspor. Kim formayı hak ederse o oynar. Şu demek değildir ki yarın oynamayacak. Bekleyecek sabredecek oynayacak. Bu uzun bir maraton. İlla ki bir şekilde şans gelecek. İsteğen istediği yere gidebilir. İkinci ligden bölgesel amatör lige gitmek istiyorsa bir futbolcu o onun tercihidir.”dedi.  

“DEVREK’TE DE CİDDİ ANLAMDA TARAFTARIMIZ VAR”

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü Şenol Demir, Devrek’te yeterli taraftar desteği alacaklarını söyleyerek, “Devrek sahası hakkında en baştan beri söylemlerimiz oldu ama, yapacak bir şey yok. Eğer Devrek sahasında oynamamız gerekiyorsa orada oynayacağız. Devrek’te bizim ilçemiz. Devrek’te de ciddi olarak taraftarımız var. Onlardan da çok ciddi anlamda destek alacağımızı düşünüyoruz.  İnşallah Zonguldak Kömürspor için hayırlısı olur. Tribün yeterli mi o biraz sıkıntı. Tribünü takviyeler yapılabilir” şeklinde konuştu. 

“İLK HEDEFİMİZ LİGDE KALMAK”

Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu Şenol Demir, ilk hedeflerinin ligde kalmak olduğunu ifade ederek, “Zonguldak Kömürspor’un ilk hedefi ligde kalmak. Çünkü ligi tanımamız gerekiyor. Ama ligi gördükten sonra tabi ki de hedefte koyabiliriz. Şuan için uçacağız kaçacağız ya da hemen PTT çıkacağız diye bir şey yok. Takıma hiçbir yerden hiçbir destek yok. Bir kere takım ikinci lige çıkmış ama ikinci lige çıkmış havası yok. Hiç kimse yok. Bir kere takımın sahibi yok.  Bir kere 3 tane 5 tane insanla bu takım 3 sene de iki şampiyonluk yaşadı. İnsanların birazda artık bu takıma değer vermesi gerekiyor. Şehrin ileri gelenleri takıma sahip çıkması gerekiyor. Burada bir değer var o da Zonguldak Kömürspor. Hiçbir değerimiz yokmuş gibi bir tablo var orta da. Hiç takip eden yok. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.”

“AĞIRLIĞIMIZ LİG”

Ziraat Türkiye kupasına sıcak bakmadığını söyleyen Demir, “Ziraat Türkiye kupasına pek sıcak bakmıyorum. Çünkü futbolcuların bir hafta da 3 maç yapması oyuncuları motivasyonu sakatlığı kart cezaları bunlar sıkıntıya sokar. Çok geniş bir kadromuzda yok. Burada oynamak maddi getirisi var ama işi de kaçırıyorsun. Bizim ağırlığımız lig. bizim bir yolumuz var. Burada kaybettiğimiz 2 oyuncu bizi ligde zora sokar. Oranın bir getirisi var ama bende takımın geleceğini düşünmeliyim” dedi.