Misli.com 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Zonguldakspor’un Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, kulüp binasında spor muhabirleri ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. 
Öztürk, yaptığı açıklamada özellikle Genel Maden İş Sendikası’nın madenci forması almayarak sahip çıkmadığını açıkladı.  
Öztürk ayrıca, madenci forması alarak kulübe destek sağlayanlar ve  takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.  
2 BİN 920 ADET FORMA SATTIK
Öztürk, “2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Zonguldakspor’un ayakta kalması için çeşitli projeler üretiyoruz. Ocak ayında başlattığımız bir forma projemiz oldu. Ocak ayından bugüne kadar çeşitli ziyaretlerimiz oldu. Gönüllü olarak forma alan taraftarlarımız da oldu. Kulübün ekonomik sıkıntıları basın da yer bulduğunda o haberlerin altına yorum yapan arkadaşlara cevaben şunu söylemek istiyorum; o paralara ne oldu diye soruyorsunuz ve ben bugün bu konulara açıklık getireceğim. Daha önce 3 bin 684 madenci anısına yapılan formamızda olmuştu ama bu kadar talep görmemişti. Bugüne kadar 3 bin 697 adet forma yaptırıldı. Bu formaların 2 bin 920 tanesi satıldı. Satışlar Ocak ayında başladı.” dedi.
FUTBOLCULARIN PRİMLERİNİ ÖDEDİK
Öztürk, kulübün tahmin edildiğinden daha fazla gideri olduğunu ifade ederek, “Bazı fake hesaplar sosyal medyada işimizi baltalamaya çalışıyor. İkinci yarı 9 maça çıktık. 5 tanesi dış, 4 tanesi iç saha maçı. Federasyon ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar neticesinde kulübün bütün personeli, futbolcular ve teknik heyetine test yapılıyor. İç sahada 55-60 kişiye test yapılıyor. Emniyet yetkilileri, saha içi personeli, kulübün tüm ekibi test oluyor. Deplasmanda ise 40 kişiye test yapılıyor. Ücretli bu testler. 9 maçın test parası bu formalardan karşılandı. Ortalama 8 bin liradan desek 72 bin lira yapar. Hekimoğlu Trabzon maçından sonra Hakan Çevik’in ‘Ceplerinde 5 kuruş para yok’ şeklindeki açıklaması gündem oldu. Düne kadar sadece Erzincan maçı primleri vardı. Dün Erzincan maçının primleri de ödendi. Primleri düzenli ödemeye çalışıyoruz. Primlere ödediğimiz para ise 160 bin TL. Bu para da forma paralarından karşılandı.” dedi.
“ZONGULDAK’TA HAVA LİMANIMIZ ÇALIŞMADI İÇİN ANKARA VE İSTANBUL’DAN UÇUYORUZ”
Öztürk,“Urfa maçının uçak masrafları 14 bin 200 TL tuttu. 9 bin TL konaklama bedeli tuttu. Zonguldak’ta ki havalimanımız çalışmadığı için Ankara ve İstanbul’dan havayolunu kullanıyoruz. Bu süreçte 2 otobüs tutuluyor ve bunun bedeli 8 bin TL. Otel dışında yenen yemek ise 4 bin TL civarında tutuyor. Şanlıurfanın deplasman masrafı 35 bin 200 lira. Daha önce Yönetim Kurulu Üyesi olan Engin Küçükarslan Urfa deplasmanının konaklama masrafını ödedi. Bizde onun karşılığında forma gönderdik. Kendisine teşekkür ediyoruz. DSİ’de konaklıyordu. Tesisimizin tadilatından kalan borçlar da ödendi. Kulübün günlük bin TL masrafı var. Çünkü futbolcuya her öğün ıspanak yediremezsin. Sadece otopark gelirimiz var. Forma satışıyla bayağı bir gelir elde ettik. Burada ki hedefimiz 6 bin 700 rakamını geçmek. Fazlası olursa ne ala. Paralar layıkıyla kullanılıyor. Devre arası transfer yasağımız vardı ama o konuyu bir şekilde aştık. Forma satışları ile o 180 bin TL’yi de ödeyeceğiz. ” 
DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Öztürk, “ERDEMİR alışanlarına teşekkür ediyorum. Bize orada önderlik yapan Metin Ercan Bey ve Yakup Yılmaz ve Fatih Topçu adındaki çalışanımıza çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Ömer Selim Alan’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi 250 forma ile bu kampanyaya destek oldu.  Her zaman bize destek oluyor. Otoparkımız var kullandığımız ve tek gelirimiz orası. İhale olana kadar Lavuar Alanı’nı kullanmamız için bize müsaade etti. Kozlu Belediye Başkanımız Ali Bektaş’da 200 forma alarak destek oldu. Tanıtımımızı sağlayarak 150 forma ile destek olan Tümer Metin’e de teşekkür ediyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hakan Yüksel önderliğinde 104 forma aldı. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun 100 forma ile, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin 100 forma ile, Devrek Belediye Başkanımız 100 forma ile destek oldu. Eski Başkanımız İsmail Şanlı, Musa Bahadır 100’er forma, Engin Küçükarslan 100 forma, Harun Demir 75 forma, Kamil İçer 50 forma ile destek oldu.” dedi.
“GMİS DESTEK OLMADI”
Şükrü Öztürk, Zonguldakspor’a gelir sağlanması amacının yanı sıra 3 Mart 1992’de Kozlu’da meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 madencinin anısına bastırılan formalardan almayarak Zonguldak halkının tepkisini alan GMİS ile ilgili konuştu. Öztürk, konu ile ilgili, “Forma alanların içerisinde ne yazık ki Genel Maden İşçileri sendikası yok. Formanın sahibi Genel Maden İşçileri Sendikası’nın şu ana kadar hiçbir talebi olmadı. Birkaç kez görüştük ama sadece ‘Size döneceğiz’ dediler. Ancak taleplerinin olacağını da zannetmiyorum. Forma işi gönül işidir ama bu formada 263 şehit madenci kardeşimizin ismi yazıyor. Biz bunu 3 Mart dolayısıyla yaptırdık. Madenci takımı işçi Milli takımı diye anılıyor. Biz GMİS’in 1000 tane forma almasını beklerdik. Sezon başında bize GMİS’in 30-40 bin TL civarında desteği oluyor. Eğer biz bu paraya muhtaçsak o parayı da bize vermesinler, o desteği de yapmasınlar. En azından şehit 263 madenci kardeşlerimizin ailesine bu formalardan alınabilirdi. Bu saatten sonra ister yapsınlar, ister yapmasınlar. Benim için çok büyük hayal kırıklığı oldu. Çok tepki de alabilirim. Benim tek derdim Zonguldakspor’un iyi yerlerde olması. Bunlar benim görüşlerim. Kulüple bağlantısı yoktur. Eleştiriler sadece bana gelsin. Bundan sonra takdir kamuoyunun.” dedi.
SPOR MUHABİRLERİNE MADENCİ FORMASI 
Zonguldakspor basın sözcüsü Şükrü Öztürk, basın açıklamasının ardından Zonguldakspor için gecesine gündüzüne katan spor muhabirlerine isimleri yazılı madenci forması hediye etti.