Zonguldak Kömürspor Kulübü Basın sözcüsü Şükrü Öztürk, sosyal medya üzerinden kamuoyuna açıklamalarda bulundu. 

Öztürk,  Almanya’da bulunan Zonguldakspor Kulübü Derneği Başkanı Metiner Çeribaş’ın, Zonguldak Kömürspor’a bir çok vaat verdiğini ve verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmediğini söyledi. Zonguldak Kömürspor Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, ayrıca yetki verilmediği halde Almanya’da Zonguldak Kömürspor Kulübü ismini kullanarak organizasyon yapacağını ve bu organizasyona kimsenin itibar etmemesini istedi. Öztürk, Almanya Zonguldakspor Kulübü Derneği Başkanı Metiner Çeribaş hakkında hukuk mücadelesinin başlayacağını da vurguladı.

“Çeribaş’ın, Zonguldak Kömürspor Kulübü ismini kullanmaya yetkisi yoktur”

Zonguldak Kömürspor Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, Almanya’da yetkisi olmadığı halde Zonguldak Kömürspor ismini kullanarak organizasyon yapılacağını söyleyerek, “2016-2017 Sezonunun Kulübümüze hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sosyal medya üzerinden kulübümüze ve başkanımıza hakaret derecesine varan paylaşımlar yapan Almanya’da yaşayan ve kulübümüzün ismini kullanarak organizasyon yapan Metiner Çeribaş beyefendiye kulübüm adına buradan cevap veriyorum. Zonguldak Kömürspor isminin Avrupa da kullanım hakkı bir tek Adem Çukurdadır. Metiner Çeribaş’ın böyle bir yetkisi yoktur. Bölgesel Amatör Liginde Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz dönemde kendisi şehre sık sık gelerek takım ile gerekse taraftarımızla resim çektirmiş 100.000TL şampiyonluk primi sözü vermiştir. Takım şampiyon olmuş böyle bir prim sözü yerine getirilmemiştir. Daha sonra sözünü tutmayan sayın Çeribaş, takıma Almanya’da kamp sözü vermiştir. Fakat oradan herhangi bir davet gelmemiştir. Sezon başı kulübümüze girmeye çalışmış, başkan ve yönetimimizden yüz bulamayınca başkalarıyla görüşmüş ve takıma otobüs sözü vermiştir. Sonucunda bu sözde havada kalmıştır” dedi.

“Bu şahısla ilgili hukuki mücadele yapılacaktır”

Almanya’da yapılacak olan organizasyona gurbetçi vatandaşlarımızın itibar etmemelerini söyleyen Öztürk, “Sosyal Medya üzerinden gerek, kulübümüze gerekse başkanımıza yaptığı hakaretler karşısında asla teslimkar olmayacağız. Ayrıca Metiner Çeribaş’ın Almanya’da düzenleyeceği gece için başta sayın Valimiz Ali Kaban, Belediye Başkanmız Muharrek Ademir, Zonguldak Kömürspor eski kulüp başkanı İsmai,l Recai Şanlı’yı davet ettiklerini ve geceye katılacaklarını sosyal medya üzerinden paylaşmışlardır. Bu gibi söylemlere gurbetçi vatandaşlarımızın itibar etmemeleri önemle rica olunur. Bu şahısla ilgili gerekli hukuki mücadele yapılacaktır ”şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM