Atletizmde Zonguldak’ın parlayan yıldızları Melike Malkoç ve Merve Nur Demir hedefleri beklentileri ve gelecekleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

 

PARLAYAN YILDIZLAR

Melike Malkoç ve Merve Nur Demir… Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda elde ettikleri başarıyla milli takıma seçilen bu ikili, Sırbistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlı formayı giyecek. Milli takıma seçilmelerinden dolayı oldukça mutlu ve gururlu olan ‘Atletizmin Parlayan Yıldızları’, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

*********************

 Sporda ülkenin sayılı illeri arasında gösterilen, Zonguldak’ta çıtayı yükselten branş olan atletizmde özellikle bu sezon önemli işler yapıldı.  Bu başarılı işlere imza atan isimler ise Melike Malkoç ve Merve Nur Demir… Biri kısa 100 metrede, diğeri cirit atmada atletizm camiasının göğsünü kabarttı. Kısa bir süre önce İstanbul’da düzenlenen Yıldızlar  Türkiye Şampiyonası’nda  Melike Malkoç 100 metrede 1’inci, Merve Nur Demir ise cirit atmada 2’nci oldu. Bu dereceler atletlerimizi milli takıma yükseltti. Melike ile Merve 2 Temmuz tarihinde Sırbistan’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda milli formayı giyecek.

SÖZ SPORCULARDA

Bu sezon sporda başarılı bir grafik çizerek neredeyse altın yılını yaşayan Zonguldak’ta  söz bu başarıları elde eden sporcularda..Ay-yıldızlı forma ile Sırbistan’da piste çıkacak sporcularımız, Halkın Sesi’ne çok özel açıklamalarda bulundu.

“EN BÜYÜK HAYALİM OLİMPİYATLAR”

İlk defa ay-yıldızlı formayı giyecek ciritçi Merve Nur Demir, “Ay yıldızlı formayı taşıyacağım için mutlu ve gururluyum. Sırbistan’da elimden gelenin fazlasını yaparak ilk üçe girmek istiyorum. Hedeflerim her zaman yaptığım işlerin en iyisini ve üzerine katarak iyi bir sporcu olmak Milli takımda başarılar elde ederek antrenör olmak istiyorum. En büyük hedefim olimpiyatlara katılmak. Bunun içinde çok çalışmam, gayret etmem gerek. Hocamla beraber çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sakatlığıma rağmen en iyi derece olan 50 metreyi bulabilirsem eğer elimden gelenin en iyisini yapmış olacağım. İnşallah en iyi dereceyi bularak Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil edeceğim”

“OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM”

Bu sezona damga vuran Zonguldaklı atlet Melike Malkoç, “Öncelikle çok mutluyum. Hedeflerim çok büyük. İlerde olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Bunların olması için de hocamın antrenman programını uyguluyoruz. Yoğun bir program ama bunun sonunda da görüyoruz emeklerimiz boşa gitmiyor. Yavaş yavaş performansımın artışı devam edecek. 12 saniyenin altına düşeceğim. Bunun içinde çok çalışıp gayret etmeye çalışıyorum.  Gayret ettikçe inandıkça başarılar kendiliğinden gelmeye devam ediyor. Bu başarılarımın sırrı da herkes gezerken ben idman yapıyorum, çalışıyorum, gayret ediyorum ve çizgimi bozmuyorum. Böyle de devam edecek çünkü ben inanıyorum ki hocamla beraber çok büyük başarılar elde edeceğiz. Sırbistan’da kürsüye çıkmak ve altın madalyayı boynuma takmak istiyorum” dedi.

HOCALARI KONUŞTU

 

Merve ile 6 yıldır çalıştıklarını söyleyen Çetin Altındaş, “Merve’yle tanışmamız gerçekten tesadüf. Bir gün babası ile stadyumda koşuyordu. Eline ciridi verdim attırdım. Beğendim gelecek vaat ettiğini gördüm. O günden beri Merve’yle beraber çalışıyoruz. İlk defa Milli Takım seviyesinde yarışacak. Hedefinde  Dünya Şampiyonasına ve olimpiyatlarına gitmek. Avrupa Şampiyonası barajına yaklaştı. İnşallah daha süremiz var ben onu da geçeceğine inanıyorum” dedi

Melike’nin her geçen sezon üstüne koyarak ilerlediğini söyleyen Utku Duman, “Geçen yıl ve ondan önce ki yıl, Türkiye’de 3’üncü ve 4’üncü olarak seyrediyordu. Antrenman sayılarımızı yükselterek başarılar daha da yükseldi. Geçen yıl Fenerbahçe’ye transferi ile birlikte kendisi de bu işe inanmaya başladı. Bu sene onun meyvelerini alıyoruz. Kulüp ve okul bazında şampiyonluklar elde ettik. Bayrak yarışında rekor kırdı. Sezon sonuna kadar 4 tane yarış koşacak 2 tanesi uluslar arası 2 tanesi ise yurt içi. 12 saniyenin altına düşerek bu sene ki amacımıza ulaşmış olacağız” dedi.

12 saniyenin altına düşmek istiyoruz