Zonguldak Kömürspor Teknik Patronu Şenol Demir, Pazar günü oynanacak olan Fatih Karagümrükspor maçı öncesinde spor kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Teknik Patron Şenol Demir, rakibin kim olduğunun önemi olmadığını söyleyerek, kazanaktan başka çarelerinin olmadığını vurguladı. Demir ayrıca Fatih Karagümrükspor maçında taraftar desteğinin çok önemli olduğunu ve herkesin takıma sahip çıkması gerektiğini söyledi.

"Burak ve Kamil antrenmanlara başladı"

Zonguldak Kömürspor'un teknik patronu Şenol Demir, "Evet, Burak Can Et, dün geldi. Sağlık raporu için hastanedeydi ve işlemlerini tamamladı. Kuvvet eksiği var özel çalışmalarla beraber 15, 20 gün sonra belki takım içerisine katabiliriz. Kamil de anretmanlara başladı. Ama Kamil'in kondisyon eksiği var. Ayrıca İbrahim’in de ayağında hafif kırık  var o yüzden mecburen iyileşmesi lazım."

"Bizim tek ihtiyacımız olan galibiyet"

Galibiyetten başka bir şey düşünmediklerini ifade eden teknik direktör Şenol Demir, "Hazırlıklar iyi gidiyor farkındayız. Yani 4-0’ın vermiş olduğu bir üzüntü çocuklarda ve hepimizde  var. Onlarda onun bilincindeler. İnşallah  herkesin ihtiyacı olan galibiyet Pazar günü  gelir. Hem oyuncusunu, hem antrenörünün, yöneticisinin, taraftarının hepsinin galibiyete ihtiyacı var şuanda. Nefes alma adına geleceğimiz noktasında önemli bir müsabaka bizi bekliyor. İnşallah bu işin altından kalkarız iyi bir netice alırız. 3 puanla diyelim inşallah 3 puan ile Pazar günü başlangıç yaparız. Karagümrük veya bir başkası kim olduğu önemli değil. Bizim tek ihtiyacımız olan, tek düşüncemiz var galibiyet inşallah bunu da kazanırız"dedi.

"Takım oturması için sabırlı olmalıyız"

Teknik patron Şenol Demir, takım oturması için biraz sabır gerektiğini ifade ederek, "Yeni sezon başı olmasından dolayı biraz sabırlı olamalıyız. Gelen transferlerin de katıldığını düşündüğümüz zaman sabır gerekli. Tabi ki en üç, dört hafta yeni gelen oyuncuların uyum süreci altılatması için böyle bir takvim olabilir. Birazda sabırlı olmak gerekir. Takıma sahip çıksınlar. Geçen senede bizi daha başlamadan küme düşer diyenle oldu. Şimdide başladılar gene işte takım düşer diyenler var. Bunun öyle olmadığını geçen sene gösterdik ama yine göstereceğiz"şeklinde konuştu.

"Taraftarımızın desteği ile maçı kazanacağız"

Pazar günü oynanacak olan Karagümrükspor maçında taraftarın desteğinin çok önemli olduğunu söyleyen Şenol Demir, "Taraftarımız bizim için gerçekten çok önemli. Bugüne kadar Allah razı olsun hep sahip çıktılar. Devrek’te olsun nerede olursa olsun zorlanmalarına rağmen geldiler ettiler. Ama artık kendi yerimizdeyiz. İnşallah Pazar günü bizi yanlız bırkmazlar mabedimize gelirler.  Bizde onların yüzünü burada kara çıkartmadan inşallah onları mutlu ederiz. Çünkü onları geçen hafta üzdük tabi ki bizde üzüldük. Onları tekrardan inşallah mutlu etmek adına önemli bir müsabaka.Bizim için rakip önemli değil. Bu müsabakanın bir şekilde kazanılması lazım kazanmak için çocuklar her şey yapacaklar bunun hepsi bilincindeler. Maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

 "Herkesin takıma sahip çıkması gerek"

Zonguldak Kömürspor'un teknik patronu Şenol Demir, herkesin takıma sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, "Takım olarak inşallah iyi bir neticeyi almak düşüncemiz var. Burada Tabi ki taraftara çok iş düşüyor. Herkesin takıma sahip çıkması gerek. Yani destek konusunda, çocukların desteğe ihtiyacı var. Eleştiriye değil desteğe ihtiyaçları var. Dakika altmışı, yetmişi bilmem nesine bakmadan etmeden doksan dakika boyuncu oyuncu grubunun destekleyen taraftarımız var. Hiç kimseye bakmadan, hiç kimseyi dinlemeden takımlarına sahip çıksınlar. Bu oyuncu grubu ile biz bunları başardık. 3. Ligden biz bu çocuklarla çıktık. Çoğu Bal liginden çıkan oyuncular var burada. Taraftar takıma sahip çıkarsa başarı zaten kendiliğinden gelir çünkü iyi çalışıyoruz. Bunun karşılığını ilerleyen haftalarda inşallah alacağız diye beklentimiz var"dedi.

"İlk defa profesyonel düzeyde bir ceza yedim"

Deplasmanda Altay'a 4-0 malup oldukları maçta hakeme itarı nedeniyle dışarıya çıkartılan teknik patron Şenol Demir, "Bugün belli olacak kaç maç ceza aldığımız. Kaç maç olduğunu bende bilmiyorum kendim beş maç mı olur üç maç mı olur mu diye düşünüyorum. İnşallah az müsabakayla yırtarız. İlk defa profesyonel düzeyde bir ceza yedim. Yani hakemdi filan o olaya girmek istemiyorum. Geriye dönüp konuşmak istemiyorum. Yani böyle bir şeyle karşı karşıya kaldık. Tahlisiz bir olaydı keşke olmasaydı. Benim adıma bir deneyim tecrübe keşke yapmasaydım. Bende şuanda tabi ki üzgünüm. Takımı yalnız bıraktık. Yani tribünde olacağım ama oyuncularım beni biliyor. Ben sahanın içindeyim onlarla beraberim önemli olan da o saha dışında kaldık. İnşallah çocuklarda bizi aratacak bir durum içerisinde olmazlar. Bunu karşılığını inşallah verirler."

Emre Can BAYRAM