Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 2012- 2013 sezonu faaliyetler programında yer alan altyapı organizasyonlardan Küçük Kızlar Anadolu Şampiyonası geçtiğimiz aylarda Kırıkkale’nin ev sahiplinde tamamlanmıştı. Küçük Kızlar Anadolu Şampiyonası’nda Kocaeli 50. Yıl İ.Ö.O S.K’yı 38-48 mağlup eden Ereğlispor büyük bir başarıya imza atarak, ilimizi Türkiye Şampiyonası finallerinden temsil etmeye hak kazanmıştı. Anadolu Şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan potanın perileri ve Osman Demirci, Barış Bahadır  ve Levent Ekici’den oluşan antrenörler ile Takım Yöneticisi Seray Yazıcı Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti.

Zonguldak’tan kulüpler bazında Anadolu Şampiyonu olan ilk takım olan Ereğlispor’u kutladığını ifade eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, basketbolcuları kutladı.

“AİLEMİZ GENİŞLİYOR”

Başkan Posbıyık, elde edilen başarılının sadece Ereğli değil tüm Zonguldak için çok önemli olduğunu ifade ederek “Ereğlispor ailesi giderek genişliyor. Futbol, basketbol, voleybol, boks gibi branşlarda da faaliyet gösteriyoruz. Önemli başarılar elde etmeye devam ediyoruz. Yine basketçi kızlarımız Potanın Perileri önemli bir başarıya imza attılar. Sizleri Ereğli halkı adına kutluyorum. Ailelerinizi size verdiği destekten dolayı kutluyorum. Biz de belediye olarak kulüp olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanınızdayım”.

“TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLUN SİZİ ÖDÜLLENDİRELİM”

“Türkiye şampiyonu olduğunuz takdirde belediye meclisinden yetki istemek suretiyle sizleri ödüllendirmek istiyoruz. Sadece kulüpler bazında değil, okul takımları bazında da hem Zonguldak hem de ülke genelinde önemli başarılar elde ediliyor. Bu çalışmalara emek veren tüm sporcularımızı yöneticilerimizi, antrenörlerimizi ailelerimize teşekkür ediyorum. Biz sadece kendi takımlarımıza değil diğer kulüp ve okul takımlarına da aynı desteği veriyoruz. Türkiye şampiyonasında da önemli başarılar elde edeceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

 Sporcular ve teknik heyet, Başkan Posbıyık’a takıma verdiği destekten ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Ereğlispor bayan basketbol takımı 28 Mayıs’ta Çanakkale’de başlayacak Türkiye Şampiyonasında Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takımlarla da karşı karşıya gelecek.