Emel Dereli rekor üstüne rekor kırıyor. Zonguldaklı atlet, İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen ‘18’inci Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları’nda gülle atmada yine kendisine ait olan yıldızlar Türkiye rekorunu 19.59’luk derecesiyle kırarak 1’incilik kürsüsüne çıktı. Emel, 10 gün önce gençler Türkiye rekorunu kırmıştı.

18’inci Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Yarışmaları İstanbul’da Sadi Gülçelik Spor Tesisleri'nde yapıldı. Yarışmalara 23 ülkeden, 662 sporcu katıldı. Yarışmalarda iki de rekor kırıldı. Bu iki rekordan biri Zonguldak’ın ve Türk atletizminin yıldızı Emel Dereli’den geldi.

Yarışta Antrenörü İhsan Özden’le beraber yer alan sporcumuz, İstanbul’da bir rekora daha imza attı.  Zonguldak’ın gururu rekortmen atlet, gülle atmada piste çıkarak 19.59’luk atışıyla yine kendisine ait olan yıldızlar Türkiye rekorunu kırdı. Bu derecesi aynı zamanda Emel’i 1’incilik kürsüsüne çıkardı.

Her şampiyonda üstüne biraz daha koyan milli atletimiz Emel Dereli, Mayıs ayının son haftasında Bulgaristan’da düzenlenen Burgas Kupası Atletizm Yarışmaları’nda büyük kadınlar gülle atmada 17.67’lik derecesiyle ikinci olurken aynı zamanda Türkiye gençler rekorunu da kırmıştı.  Başarılı sporcu, yaz döneminde Akdeniz Oyunları, Dünya Yıldızlar Şampiyonası, Avrupa Gençler Şampiyonası gibi önemli organizasyonlarda Milli takımımızı temsil edecek.

Eren ARSLANYILMAZ