Gençlik Spor Bakanlığının faaliyet programında yer alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde yürütülen Deniz Kampına Zonguldak’tan 4. dönem kafile yola çıktı.

Zonguldaklı gençler tatil boyunca deniz, kum ve güneşin tadına varacak, Tekne turu ile Akdeniz ve Karadeniz’in mavi serin sularına yolculuk yapacaklar.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde toplayan öğrenciler, otobüsle toplanma merkezi olan Kastamonu’ya hareket etti.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ve Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez ve beraberinde veliler, kafileyi yolcu etti.

Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılandığı belirtildi.

Samsun’a gidecek olan kafile bir hafta boyunca çeşitli aktivitelerde bulunacak. Kampta El sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Deniz Aktiviteleri, Spor Aktiviteleri, Geziler yapılmaktadır. Ayrıca voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar ile amfi tiyatro ve yüzme havuzu bulunmaktadır.

Kampçılar, kişisel giysileri (şapka, eşofman, gözlük, şort, mayo, havlu, terlik, v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir. Deniz ve havuz etkinlikleri için koruyucu güneş kremi getirilmesi önerilir.

Mersin’e gidecek olan kafile ise Silifke ilçesi Kapızlı mevkisinde kalacak. Kamp 16 bloktan oluşmakta olup içlerinde duş, tuvalet ve dolaplar bulunmaktadır. Ayrıca kampta voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar bulunmaktadır.Kamp kapasitesi 405 kişi olup 7 dönem kamp düzenlenecektir.

El sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Deniz Aktiviteleri, Spor Aktiviteleri, Geziler yapılmaktadır. Kampta voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar ile amfi tiyatro bulunmaktadır.

Kampçılar, kişisel giysileri (şapka, eşofman, gözlük, şort, mayo, havlu, terlik, v.b.) ile temizlik malzemelerini beraberinde getireceklerdir. Deniz etkinlikleri için koruyucu güneş kremi getirilmesi önerilir.