Bölgesel Amatör Lig 6.Gruptaki temsilcilerimizden Ereğli Belediyespor’un teknik patronu Hüseyin Aydoğan, Devrek Belediyespor maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

 Eflatun Beyazlı ekibin teknik patronu Hüseyin Aydoğan, yeni bir kadro oluşturduklarını ve bazı eksik bölgeler olduğunu söyleyerek, birliktelikleri yakaladıkları zaman hedefledikleri yerde olacaklarını vurguladı. Teknik patron Hüseyin Aydoğan ayrıca, Devrek Belediyespor’un kendi bütçesi dahilinde iyi bir takım olduğunu ve kendilerinin de hiçbir rakibi küçük görmediklerini söyledi.

“Birlikteliklerle hedeflerimize ulaşacağız”

Ereğli Belediyespor’un teknik patronu Hüseyin Aydoğan, beklentilerin büyük olduğunu söyleyerek, “Bölgesel Amatör Lig 7 yıldır oynanan bir lig. Bu lig daha öncede DAL yani Deplasmanlı Amatör Lig olarak oynanmıştı. Ben bu ligin 6 yılında görev aldım. Her yıl da aralıksız çalışıyorum. Bana Ereğli Belediyespor’dan teklif geldiğinde çok mutlu oldum. Çünkü bir hedef var Ereğli’de. Ereğli potansiyeli olan, yıllarca profesyonel liglerde oynamış bir takım. Bu potansiyelden dolayı karşılıklı oturduk ve hedef birliğine mutabık kaldık. Yeni bir kadro oluşturduk. Ereğli’nin daha önceki senelerde oynayan, içeride kalacakların listesi ve dışarda oynayan, bu ligi bilen oyunculardan oluşan bir takım yaptık. Beklentinin büyük olduğunu biliyoruz.  Hakkımda söylenen iyi şeylerin hiç birini ben tek başıma yapmadım. Onlar tamamen bir ekip çalışmasıydı. Yönetiminden, taraftarından, futbolcusundan masörüne kadar herkesin emeği olan başarılardı. Umarım burada bu birlikteliği yakalarız. İnşallah bu birliktelikle de hedeflerimize ulaşırız. “

“Biraz zamana ihtiyacımız var”

Yeni takım oldukları için biraz zamana ihtiyaçları olduğunu ifade eden Aydoğan, “Yeni kurulan kadrolarda en büyük sıkıntı takım olabilme kurgusudur. Bu duruma Süper Lig’de dahil. Biz yeni bir takımız. Burada herkesin sabır göstermesi gerekiyor.  Hazırlık maçları kazanılabilir de kaybedilebilir de. Adı üstünde hazırlık maçı bunlar. Bu sırada takımın iyi yönleri oyuncuların iyi yönleri, eksik yönleri tespit edilir. İyi yoldayız. Ama biraz zamana ihtiyacımız var ”dedi.

“Devrek kendi bütçesi dahilinde kendi iddiasını koyabilecek bir takım”

Ereğli Belediyespor’un teknik direktörü Hüseyin Aydoğan, Devrek Belediyespor’u hafife almadıklarını söyleyerek, “Her oynadığımız takım bizim değerli rakibimizdir. Devrek bizim için çok önemli ve ciddi bir takımdır. Hiçbir şekilde rakibimizi küçümsemiyoruz ve gözümüzde çok büyütmüyoruz. Bu bütün takımlar için geçerli. Devrek’te kendi bütçesi dâhilinde, kendi iddiasını ortaya koyabilecek bir takım oluşturmuştur. Hiçbir maçın hafife alınacak bir durumu yok. Maçlar sahada oynanıyor, sahada kazanılıyor ve sahada kaybediliyor. Biz futbol adamıyız. Rakiplerimiz her zaman değerlidir ”dedi.

“Herkes sabırlı ve dirençli olacak”

Herkesin sabırlı olması gerektiğini ifade eden Aydoğan, “Benim daha önce yaşadığım şampiyonluklarda her zaman söylediğim bir şey var; bu başarılar bir ekip işidir. Taraftar takıma bu sezon biraz daha fazla sahip çıksın. Çünkü bu sezon beklentiler daha fazla. Sabretmek gerek. Maalesef ki Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi her şeyin bir an önce olması. Ama o kadar kolay değil. Lig maratonundaki tüm rakiplerimiz aynı beklentinin içerisinde. Sabırlı olan, dirençli olan, yılmayan ve mücadeleye devam eden takımlar bu ligin sonunda o ipi göğüslüyor. Ama sabırsızlık bu kulübe kazandıracağı şeyleri de geri götürüyor ”şeklinde konuştu. 

“2 Mevkide Alternatif oyuncuya ihtiyacımız var”

Ereğli Belediyespor’un teknik patronu Hüseyin Aydoğan, 2 mevkide alternatif oyuncuya ihtiyaçları olduklarını söyleyerek, “Bir kadro oluşturduk. Zaman içerisinde tabi bazı yerlerde eksiklikler oluyor, bazı yerlerde de kadro tamam oluyor. Adem kendisi takımdan ayrılmak istedi. Bazı sıkıntılar oldu. Kendisine başarılar diliyoruz. 2 mevkide alternatif ihtiyacımız var.  Devre arasında yapılan transferler çok fayda getirmezler takımlara. Devre arası transferleri ayrıca zor olur. İşin içine maddi boyutlar giriyor. Bu nedenle sezon başında alternatif bir kadronun kurulması gerekiyor.”

“Bölgesel Amatör Lig sistemi hala açıklanmadı”

Maçların başlamasına az bir süre kaldığını ve hala sistemin açıklanmadığını ifade eden Aydoğan, “Bölgesel Amatör Lig’de oturmayan bir sistem var. Sezon sonunda bazı takımların 1 puanla kazandıkları ya da kaybettikleri lig oluyor. Sonra insanlar birçok masrafla bu lige dönüyorlar. Burada adaletsiz bir sistem var. Maçların başlamasına 3 gün var ve sistem hala açıklanmadı. Ligin adı Spor Toto Bölgesel Amatör Lig olarak değiştirildi. Takımlar belki de bu sezon iddia listelerine girecekler ama henüz açıklamadılar. Belki de kulüplere maddi gelir sağlanacak bu şekilde. Sporcular bazen istenmeyen olaylar yaşayarak sahada münakaşa ediyorlar. Spor adamlarına, büyüklere düzen görev düzeltmektir, germek değil. Bu konuda herkesin sorumluluğu vardır. Çünkü biz onların hocalarıyız, büyükleriyiz. Doğru yolu göstermek zorundayız ”dedi.