Kısa bir süre önce Çaycuma Belediyesi’nin başkanlık koltuğuna oturan Bülent Kantarcı’yı Çaycumaspor Kulübü yönetimi ziyaret etti. Yönetim kurulu çiçeği burnunda başkan Kantarcı’ya yeni görevinde başarılar diledi.

“GELİR GİDERİ KARŞILAMIYOR”

Ziyarette;  Çaycumaspor yönetim kurulu üyelerinden Yüksel Odabaş, Şeref Köktürk, Alaattin Yeşil, Deniz Atmaca, Korhan Uzaldı, Sezai Bilici ve Teknik Hoca Hüsnü Akın’dan oluşan ziyaretçi gurubu, Başkan Kantarcı’yla gerçekleştirdiği toplantıda  gelenek gereği Çaycuma Belediye Başkanının Çaycumaspor’un manevi başkanı olduğu dile getirilerek, kulübün gelir gider tablosu açıkladı . Kulübün yıllık gelirinin 120bin olması gerektiğini açıklayan yönetim kurulu üyesi Yüksel Odabaş, “Kulüp aylık 5-6 bin lira gibi bir para kazanıyor.Yıllık bu kazanç 60bin liraya tekabül ediyor.Fakat bu gelir gideri karşılamıyor.21 kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerinden aylık aidatlarımızı düzenli olarak toplayamıyoruz.Bütün bu sebeplerden dolayı kulübün ayakta  kalabilmesi için kredi dahi çektik.Şuan kulübümüzün 18bin lira borcu var.Çaycumaspor için gelir kaynaklarımızın olması şart” diye konuştu.

“YAŞAM ALANI PROJEMİZİ FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ”

Başkan Kantarcı, şahsı olarak spora oldukça önem verdiğini ama futbolun maliyetli bir spor branşı olduğunu söyleyerek,” ,”Belediyeyi 30milyon borçla aldık. Kulüp de borç içinde.Belediye olarak spora ayrı bir önem vereceğiz.Fakat ben şahsım adına futbol gibi spor branşından ziyade bireysel sporları daha çok seviyorum.Futbol çağımızın popüler bir spor branşı olduğu için diğer spor branşlarına çok ilgi gösteremiyoruz.Bireysel spor branşlarını da yapabilmemiz için öncelikle, Filyos Yaşam Alanı Projemizde de belirttiğimiz gibi tenis kortu,yüzme havuzu,yürüyüş ve koşu alanları gibi projelerimizi hayat geçirecek böylelikle spor faaliyetlerini çeşitlendireceğiz.Bu alanların hayata geçmesiyle belediyenin yeni gelir kaynakları oluşacak Çaycumaspor kulübü içinde ayrıca bir gelir kaynağı daha oluşturmuş olacağız.” dedi.   

HAZİRAN’DA KONGRE VAR

Çaycumaspor Yöneticileri son olarak, kısa zaman içerisinde kulübün borçlarını ödeyip, Haziran ayı sonunda gerçekleştirecekleri kongrede yeni yönetim kurulu oluşturacaklarını söyledi. Ela Mantarlı KURT