Zonguldak Kömürspor’un bugün Devrek Stadyumun da, Hacettespor’la 0-0 berabere kaldığı maçta, Zonguldaklı antrenör Ertuğrul Sağlam’da, protokolde yerini alarak maçı izledi. Zonguldaklı antrenör Ertuğrul Sağlam, maç sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Zonguldaklı antrenör Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig de Başakşehirspor’un yarışı iyi götürdüğünü ve şampiyonluk yarışında Beşiktaş’ın rakiplerine göre daha çok şansı olduğunu vurguladı.

Devrek İlçe Stadyumunda protokolde yerini alarak maçı izleyen Ertuğrul Sağlam, “Hacettepespor, 10 kişi kalmasına rağmen iyi savunma yaptı. Yani sonuçta Hacettepespor’un sevindiği Zonguldak Kömürsporun üzüldüğü bir puan oldu. Ama inşallah bundan sonra ki haftalarda Zonguldak Kömürspor daha iyi olacak” dedi.

 “Hacettepespor’un sevindiği, Zonguldak Kömürspor’un üzüldüğü bir puan oldu“

Gönlünün Zonguldak’ın kazanmasından yana olduğunu söyleyen Sağlam, “Tabi ki gönlümüz şehrimizin takımı Zonguldak Kömürspor’un kazanmasından yanaydı. O niyet ve beklentiyle geldik buraya. Özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra, iyi de baskı kurdu ama çok net pozisyonda üretemedi açıkçası. Rakibin Hacettepespor’un içerisinde bulunduğu durum onlarında çok mücadele etmesini gerektiriyor. Onlar da çok iyi mücadele ettiler. 10 kişi kalmalarına rağmen iyi savunma yaptılar. Yani sonuçta Hacettepespor’un sevindiği Zonguldak Kömürspor’un üzüldüğü bir puan oldu. Ama inşallah bundan sonra ki haftalarda Zonguldak Kömürspor daha iyi olacak.”

“Yabancı antrenöre karşı değilim”

Zonguldaklı antrenör Ertuğrul Sağlam, yabancı antrenöre karşı olmadığını ifade ederek, “Ben yabancı antrenöre karşı değilim. Yabancı futbolcuya da karşı değilim. Sadece beklentimiz şu. Yerli antrenörlere yabancılara tanındığı kadar onlara davranıldığı kadar sabırlı ve hoşgörü ile yaklaşılmalı. Dolayısıyla bunu yapacak olan da yöneticilerimiz. Sonuç itibariyle yabancılar da geliyor bu ülkeye hizmet edip katkı veriyorlar. İnşallah bunda sonra ki dönemler de daha iyi antrenörler gelir. Ama yerli antrenör olarak şunu da biliyorum ki yerli antrenöre inanıldığı zaman güvenildiği zaman ve zaman tanındığı zaman nasıl başarılar kazanıldığı orta da. Olaya bu açıdan yaklaşmak istiyorum ben“şeklinde konuştu.

“Şampiyonluk yarışında Beşiktaş’ın daha çok şansı var”

Şampiyonluk yarışından Beşiktaş’ın daha çok şansı olduğunu söyleyen Sağlam, “Valla Başakşehir’i gerçekten tebrik ediyorum. Çok iyi götürüyor. Onun yanında Beşiktaş’ın da şampiyonluk yarışında diğer rakiplerine göre çok daha şanslı olarak görüyorum. Şuan bir takım çalıştırmıyorum. Teklifler var. Ama ben benim çalıştıracağım statü olmadığı için düşünmüyorum ”dedi.

Emre Can BAYRAM