Zonguldaklı milli futbolcu Cenk Şahin,  Almanya 2. Bundesliga takımı St. Pauli’ye transfer oldu

 

ŞAHİN ALMANYA’YA UÇTU

 

3 yıldır Cenk Şahin’i takip eden St. Pauli, hedefine ulaştı. Almanya 2. Bundesliga takımı,  2010 yılından itibaren Medipol Başakşehir forması giyen Cenk Şahin’i satın alma opsiyonlu olarak 1 yıllığına kiraladı. Cenk, resmi işlemlerin ardından Pazar günü Almanya’ya uçacak.

 

****************

 

Ve St. Pauli, uzun zamandır takip ettiği Cenk Şahin transferinde mutlu sona ulaştı. Almanya 2. Bundesliga takımı, Zonguldaklı milli futbolcu Cenk Şahin’i kiralık olarak kadrosuna kattı.

2005 yılında Zonguldak Belediyespor’da başlayan ve Zonguldakspor’da devam eden  futbol yaşantısında  2010 yılında Medipol Başakşehir’e transfer olarak zirve yapan Cenk Şahin, kariyerine Almanya’da devam edecek. 6 yıllık Başakşehir macerasında Milli takımın altyaş kategorilerinde forma giydikten sonra Ümit Milli takıma kadar yükselen 22 yaşındaki Zonguldaklı genç yetenek, kendisini 3 yıldır takip eden ve bu süreçte Başakşehir’e birçok kez resmi teklifte bulunan Almanya 2. Bundesliga takımı St. Pauli’ye transfer oldu.

TRANSFERİN DETAYLARI

Geçtiğimiz yıllarda Cenk Şahin için, Başakşehir kulübünün yollarını aşındıran St. Pauli,  takımın Teknik adamı Abdullah Avcı’ya takılıyordu. Abdullah Avcı’nın bırakmadığı Cenk Şahin’in tüm şartları zorlayan Alman takımı, bu sezon genç oyuncu için bir kez daha nabız yokladı. Başakşehir kulübü ile görüşmelere başlayan St. Pauli, Cenk’i bonservisiyle transfer etmek istedi. Ancak kulüp ve Teknik patron Abdullah Avcı, 2019’a kadar sözleşmesi bulunan Cenk’in bonservisiyle değil, kiralık olarak transferine izin verdi. Şartları kabul eden Alman ekibi, Cenk Şahin’i satın almak opsiyonlu olarak 1 yıllığına kiraladı.

PAZAR GÜNÜ UÇUYOR

Transfer işlemlerinin halledilmesinin ardından, Cenk Şahin Pazar günü Almanya’ya uçacak.  Cenk, yeni takımının yeni sezon hazırlıklarına katılacak.

 

Eren ARSLANYILMAZ

 

BAŞAKŞEHİR KARNESİ:

18 yaşında Süper Lig’de forma giydi

2010 yılında henüz 16 yaşındayken Zonguldakspor’dan Medipol Başakşehirspor’a (İstanbul Büyükşekir Belediyespor) olan Cenk Şahin, kulübün alt yapı takımlarında oynadıktan sonra  A takımda da şans bulmaya başladı. Cenk, genç yaşta Süper Lig deneyimi yaşadı.  2011-2012 sezonunda 18 yaşında Süper Lig’de ilk olarak Kayserispor’a karşı forma giydi.  

 

PTT 1’inci Lig şampiyonluğuna katkı yaptı

Bir sonraki sezon Süper Lig’de 5 maça çıkan Cenk, aynı sezonda takımının küme düşmesine engel olamadı. 2013-2014 sezonunda PTT 1’inci Lig’de mücadele eden Başakşehir’in vazgeçilmez oyuncusu olan Cenk, Türkiye Kupası dahil, 26 maça çıktı ve 5 gol kaydetti.  Takımın şampiyon olarak yeniden Süper Lige yükselmesine performansıyla katkı yapan Cenk, 2014-2015 sezonunda turuncu-beyazlı kulübüm U21 ve A takımımda 30 maça çıktı. U21 takımında 5, maçta görev alan Cenk, A Takım mile Lig ve Türkiye kupasında 25 maçta oynarken 3 gol attı.

 

Geçtiğimiz sezon 23 maçta görev aldı

Geçtiğimiz sezon ise Lig ve Türkiye Kupası’nda Başakşehir formasını 23 kez giyerken gol atmadı.  Zonguldaklı futbolcu, 6 yılda 86 kez giydiği turuncu-beyazlı forma altında PTT 1’inci Lig şampiyonluğu yaşarken, 8 kez gol sevinci yaşadı.

 

MİLLİ TAKIM KARNESİ

 

U16’da millik serüveni başladı

Cenk Şahin’in milli takım serüveni, Başakşehir forması ile tanıştıktan sonra başladı.  2010 yılında U16 Milli takımında süre alan Cenk, ardından U17, U18, U19 ve U20 milli takımlarından oynadı ve son olarak Ümit Milli takıma kadar yükseldi. Cenk, U16’da 2, U17’de 13, U18’de 9, U19’da 25, U20’de 19 ve Ümit Milli takımda 10 kez olmak üzere toplamda 78 kez ay-yıldızlı formayı giydi.

 

U20 Dünya kupasında yıldızı parladı

 Cenk Şahin, 2013 yılında Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen U20 Dünya Kupası’nda yıldızını parlattı. Şampiyonada ay-yıldızlı forma ile oynadığı futbol ve attığı 2 golle dikkat çeken Cenk, o dönem Galatasaray ve Fenerbahçe’nin transfer listesine girmişti. 6 yıldır ay-yıldızlı formayla 78 maça çıkan  Cenk, 16 gol kaydetti.