C Grubu’nun ilk maçında El Salvador’u 3-0 gibi net bir skorla yenen milli takımımız Kolombiya maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Maçın oynanacağı Rize’de çalışan ay-yıldızlı takımımızda FIFA tarafından El Salvador maçının yıldızı seçilen Cenk Şahin, Teknik Direktör Feyyaz Uçar’ın yakın ilgisine maruz kaldı.

 

***************

 

 

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen FIFA U20 Dünya Kupası'na fırtına gibi başlangıç yapan millilerimiz, Kolambiya ile oynayacağı ikinci maça hazırlanıyor. C Grubu’nda ilk sınavını El Salvador karşısında veren ve Zonguldaklı genç yetenek Cenk Şahin’in 2 gol 1 asistle yıldızlaştığı maçtan 3-0 galip ayrılan U20 Milli Takımımız, gözünü bu kez Kolombiya maçına dikti.

Millilerimizin, Kolombiya maçını oynayacağı Rize Yeni Şehir Stadı'ndaki resmi antrenmanı kurallar gereği 45 dakika sürdü. Çalışmada Fatih Turan sağ arka adalesindeki ezik, Kerim Koyunlu ise sağ kasık ağrısı nedeniyle fizyoterapist eşliğinde düz koşu yaptı.

U20 Mill Takım Antrenörü Feyyaz Uçar, ilk maçını kazanan futbolcularıyla yakından ilgilendi. Uçar, özellikle El Salvador maçındaki performansıyla göz doldurarak FIFA tarafından maçın yıldızı seçilen Cenk Şahin ile idman sırasında bir müddet konuştu.

U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, bu tür turnuvalarda ilk maçların çok önemli olduğunu söyledi. Oyuncularının El Salvador maçının bazı bölümlerinde strese girdiğini ifade eden Uçar, şunları söyledi: "El Salvador karşısında ilk yarıya göre ikinci yarı daha iyi oynadık. Karşımızda ilk defa kupaya katılan bir rakibimiz vardı. İkinci maçta daha iyi oynayacaklardır. Bu bizim için bir avantaj oldu. Biz onların tecrübesizliğinden faydalandık” dedi.

Kolombiya ile oynayacakları maçla ilgili de tespitlerde bulunan Feyyaz Uçar, Kolombiya'nın bu kupalara alışık bir ekip olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Güney Amerika Kupası'nın şampiyonu olarak buraya geliyorlar. El Salvador'a göre çok daha fazla tecrübe ve yetenekli oyunculara sahipler. Rize'de Trabzon'daki maçtan daha fazla seyirci bekliyoruz. Rizeli sporseverlerin bu maça ilgi göstereceğini tahmin ediyoruz. Galibiyet hedefliyoruz”